Easy Web Search
Image default
Dieren

Het onderhoud van je konijnenhok

Heel veel mensen in Nederland hebben een huisdier. Een aantal van deze mensen hebben een knaagdier thuis zitten. De knaagdieren hebben weinig verzorging nodig, toch is er een onderdeel in de verzorging die mensen toch vaak vergeten. Dit heeft namelijk te maken met de verzorging van het hok of de kooi. In dit artikel lees je allerlei tips rondom het onderhoud van de knaagdierkooi. Hierdoor kan je voortaan perfect je lieve knaagdiertje verzorgen.

 

Het onderhouden van de kooi neemt over het algemeen niet erg veel tijd op zich, dit hangt natuurlijk wel af van de grootte van de kooi. We beginnen met het schoonmaken van de kooi. Ter voorbereiding zijn hier een aantal attributen voor nodig. Je hebt een vuilniszak nodig, een schoonmaakmiddel, spullen om de kooi af te drogen, en hulp attributen als een stoffer en blik, of een kleine bezem. Een goed begin is namelijk het halve werk in het onderhouden van bijvoorbeeld een konijnenkooi.

 

Je begint eerst met het leegmaken van bijvoorbeeld het konijnenhok. Dit doe je door alles wat erin zit eruit te halen en in de vuilniszakken te deponeren. Wanneer het hok volledig leeg is kan je beginnen met het inzepen van het hok. Zorg ervoor dat dit grondig gebeurt en dat je geen plekje overslaat. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën uit het hok verdwijnen.

 

Nadat je alles goed hebt ingesopt, moet je het hok erg goed afspoelen. Het is belangrijk dat dit erg grondig gebeurd. Wanneer er resten van schoonmaakmiddel blijven hangen kan dit erg vervelend zijn voor het knaagdier. Knaagdieren kunnen namelijk een geïrriteerde huid krijgen van het schoonmaakmiddel.

 

Wanneer je kooi helemaal is afgespoeld kan je beginnen met het afdrogen. Dit zorgt ervoor dat het kooi mooi droog wordt. Als dit goed is gelukt kan je weer beginnen met het opvullen van je hok. Daarna kan het knaagdiertje weer heerlijk zijn of haar kooi in.

http://bonqers-dierenwinkel.nl