Easy Web Search
Image default
Dieren

Maltezer leeuwtje: hét ideale gezinsdier

Je herkent het vast wel als je kinderen hebt: “Mama, papa, mag ik een puppy?” Als je overweegt om een hond te nemen, is het belangrijk eerst goed uit te zoeken welk hondenras het beste bij jullie gezin past. Natuurlijk wil je allereerst dat het een hond is die goed bij kinderen past. Er zijn genoeg hondenrassen die ideaal zijn voor een gezin met kinderen, waaronder: het Maltezer Leeuwtje.

Geschiedenis

Waar het ras precies vandaan komt is niet bekend. Waarschijnlijk zijn ze door handelaren vanuit Azië naar Centraal Europa meegenomen. Pas in de derde eeuw voor Christus worden ze vermeld en er wordt aangenomen dat het ras ontstaan is in Malta. De Maltezer was mateloos populair onder rijke Engelse dames in de veertiende eeuw. Met de tijd is het Maltezer Leeuwtje uitgegroeid tot de ideale showhond, een gezinshond en hond voor mensen met een kleine woning.

Gedrag

Maltezer Leeuwtjes zijn vriendelijke en energieke honden. Ze zijn dol op aandacht en vinden het fijn om geaaid en geknuffeld te worden. Het liefst spenderen ze al hun tijd met jou en jouw gezin op de bank. Ze zijn erg speels en lijken nooit hun puppy-fase kwijt te raken. Hierdoor zijn ze altijd in voor een spelletje met de kinderen. Soms hebben ze de neiging om snel te blaffen, maar met goede training is dit vrij eenvoudig af te leren. Een Maltezer is leergierig en is vrij gemakkelijk te trainen.

Verzorging en gezondheidsproblemen

Maltezers beschikken over een lange, witte vacht die regelmatige verzorging nodig heeft. Zo moet de vacht een aantal keer per week gewassen worden en zal de witte vacht snel vieze plekken laten zien. Daarentegen verliest dit hondenras weinig haar, wat dus ideaal is als je niet van schoonmaken houdt of last hebt van allergieën. Ook moeten de ogen van een Maltezer meerdere keren per week schoongemaakt worden, omdat ze last hebben van overmatig traanvocht. En door een onbekende reden hebben Maltezers vaak last van gebitsproblemen. Dit kan voorkomen worden door de tanden met een zachte tandenborstel en hondentandpasta te poetsen. Er zijn ook ernstige gezondheidsproblemen waar het ras mee te maken kan krijgen, waaronder: knieschijfontwrichting, een waterhoofd, hartziekten en oogproblemen. Bij vermoeden van één van deze problemen is het belangrijk meteen een afspraak bij een dierenarts in Veldhoven te maken.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-veldhoven/