Easy Web Search
Image default
Dieren

Chip hond registreren: de veiligheid van jouw hond voorop

Bij de aanschaf van een nieuwe hond is veel nodig. Je moet er namelijk voor zorgen dat de viervoeter een goede start heeft, door onder andere te kijken naar voer, speeltjes en een mooie ligplaats. Echter is de chip van de hond registreren ook belangrijk. Iedere hond is verplicht voorzien van een chip, welke op jouw naam moet staan. Zodra je jouw nieuwe huisdier in handen hebt, dien je dus tot de registratie over te gaan. Maar waar moet je dan allemaal aan denken als je tot de registratie overgaat en welke voordelen levert het op?

Zo kun je de chip van de hond registreren 

De chip van de hond registreren begint zodra je de hond in huis hebt. Je kunt hiervoor eenvoudig naar de databank, waarna je op registreren klikt. De databank vraagt enkele gegevens over de hond. Je vult bijvoorbeeld het ras, de leeftijd en de kleur in. Ook geef je aan vanaf welke datum de hond bij jou zit. Door jouw eigen gegevens in te vullen, is de hond aan jou gekoppeld. Je hoeft alleen nog te betalen en de registratie is geregeld en je kunt eventueel nog een controle uitvoeren door het chipnummer in te vullen bij de databank en zien of jouw viervoeter tevoorschijn komt in de lijst.

De voordelen

De chip van de hond registreren doe je niet zomaar. In eerste instantie is het namelijk verplicht om de hond te chippen, waarna jij als hondeneigenaar de voordelen op jouw pad krijgt. De chip geeft namelijk een bepaalde mate van zekerheid. Mocht er iets gebeuren en jouw hond loopt weg, dan kan de viervoeter namelijk weer naar huis komen als deze gevonden wordt. Hierdoor zal de hond niet snel in het asiel terecht komen. Daarnaast is de chip nodig voor bijvoorbeeld een pension en bij de dierenarts. Zij zullen deze te allen tijde controleren bij de hond.

https://www.petlook.nl/hond-registreren/