Easy Web Search
Image default
Dieren

Dit zijn de automotive marketing trends

Ben je actief in de car marketing branche dan is het van belang om rekening te houden met de relevante trends binnen de auto marketing branche. Zo is een auto bijvoorbeeld veel langer in het bezit van een eigenaar tegenwoordig dan voorheen. De gemiddelde bezit tijd is van 4,3 jaar naar 6,5 jaar gestegen. Dit gaat natuurlijk samen met de lengte dat auto’s meegaan die ook gestegen is. Hierdoor kun je een klant dus veel meer waarde bieden door je te richten op verschillende onderdelen die wellicht vervangen moeten worden omdat de auto’s langer mee gaan. In deze branche hebben 40% van de personen op zoek naar onderhoudt, het ook direct nodig en gaan veel zoekopdrachten in de branche over onderdelen en onderhoud. Denk dus aan wat van belang is voor de klant en speel hier op in.

 

Er zijn nog een aantal trends belangrijk in de automotive marketing branche en hieronder zullen er een aantal besproken worden:

  • De vraag naar private lease stijgt verder: 11% van de nieuwe auto’s in 2016 werd ‘verkocht’ voor private lease.
  • Er is een toenemende vraag naar slimme mobiliteitsoplossingen, zoals elektrisch rijden in combinatie met car sharing.
  • De traditioneel ingerichte en gesloten bedrijfskolom van autodistributie gaat meer openstaan voor nieuwe ontwikkelingen en toetreders.
  • Verlengde garantietermijnen en onderhoudscontracten zorgen voor klantbehoud.
  • Aanhoudende stijging in de verkoop van occasions.
  • De overgang maken van autoverkoper naar mobiliteitsprovider.

 

De meest opvallende dingen die je uit deze trends kunt halen zijn toch wel dat de vraag van de klant sterk veranderd. Als het ware bepaald dat klant wat die wil en daar moet je dus op in kunnen spelen. Zo is de verschuiving van een autoverkopen naar een mobiliteitsprovider een belangrijke en die kun je goed gebruiken om de wens van de klant te vervullen. Elektrisch rijden en carsharing is een opkomend vraag van de klant en gaat het niet alleen meer over een auto verkopen. De klant wil een vernieuwend bedrijf zien die in de toekomst denkt en net even dat extra’s mee kan geven.

https://occonline.nl