Easy Web Search
Image default
Financieel

Wat is voor jou de meest interessante lening?

We zullen je naar alle waarschijnlijk niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat het afsluiten van een lening op tal van verschillende manieren kan gebeuren. Voordat je overgaat tot het aanvragen van een bepaald krediet zal je tot de conclusie komen dat het goed is om jezelf even te vergewissen van de verschillende opties die er op de markt zijn terug te vinden. Wat voor jou nu precies het meest interessante krediet is zal worden bepaald  door verschillende factoren. Wil jij ook graag geld lenen, maar heb je er nog geen idee van hoe je dat nu precies op de voor jou meest interessante manier kan doen? Dan is het zeker interessant om even verder te blijven lezen!

Hoeveel wil je graag lenen? 

Eén van de eerste vragen die je, je zal willen stellen bij het afsluiten van een lening heeft betrekking tot de hoogte van het bedrag dat je wenst te lenen. Het komt bijvoorbeeld niet zelden voor dat mensen voldoende hebben aan een bescheiden kredietbedrag. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om te kijken in de richting van een minilening. Bij een dergelijke financiering is er sprake van een bescheiden maximaal kredietbedrag dat je ook over een vrij korte periode moet terugbetalen. Voor mensen die snel behoeften hebben aan een (klein) beetje extra cashflow kan deze optie echter zeer interessant zijn. Heb je behoeften aan een groter bedrag als particulier? Dan is het wellicht een interessante keuze om te kiezen voor het afsluiten van een doorlopend krediet of bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Er bestaan echter ook nog andere kredietvormen. 

Waarvoor wil je precies geld lenen?

Het type financiering waar je uiteindelijk voor zal kiezen wordt in de praktijk uiteraard ook voor een groot deel bepaald door de reden waarom je een krediet wenst af te sluiten. Ben je bijvoorbeeld van plan om te investeren in een nieuwe auto? Dan zal je daarvoor een specifieke auto lening willen afsluiten. Wil je graag overgaan tot het kopen van een woning? Dan zal je daarvoor willen kijken naar bijvoorbeeld een hypothecair krediet. Bedenk jezelf dus altijd waarvoor je graag wenst te lenen en welke kredietvorm het beste aan de door jou vooropgestelde voorwaarden kan voldoen.

Hoe flexibel moeten de voorwaarden zijn van je lening? 

Last but not least is het ook ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan de vereiste flexibiliteit van je lening. De belangrijkste particuliere kredietvormen die bestaan zijn:

  1. De persoonlijke lening;

  2. Het doorlopend krediet;

Ondanks het feit dat beide kredietvormen ontzettend populair zijn richten ze zich eigenlijk ook allebei op een verschillende doelgroep. Voor deze eerste geldt bijvoorbeeld dat ze zich in het bijzonder richt op (potentiële) kredietnemers die gewoon zo voordelig mogelijk willen lenen. Voor deze tweede kredietvorm geldt dat ze zich in het bijzonder richt op die kredietnemers die vooral op zoek zijn naar flexibele kredietvoorwaarden en het niet erg vinden om daar iets hogere kosten voor te betalen. In ieder geval, ook de flexibiliteit van de kredietvoorwaarden waar je op wil kunnen rekenen is dus duidelijk bepalend voor het type lening die je uiteindelijk gaat afsluiten.