Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

De betonvloer, op welke voordelen kan je precies rekenen?

Wanneer je graag een naadloze vloer wenst te realiseren in je woning zal je tot de conclusie komen dat er hiervoor tegenwoordig menig aantal verschillende mogelijkheden bestaan. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is de zogenaamde betonvloer. Het gaat hierbij om een vloer die zoals de naam reeds aangeeft is vervaardigd uit beton. Van dit materiaal is uiteraard bekend dat ze beschikt over een uitstekende hardheid en dito kwaliteit en levensduur. Dit betekent dat je ontzettend lang genot zal hebben van jouw gerealiseerde vloer. Dat is echter lang niet het enige voordeel waar je op zal kunnen rekenen. Benieuwd naar de andere troeven waar deze vloer over beschikt? Dan is het zeker en vast de moeite waard om ook de rest van de informatie hieronder door te nemen.

Met een betonvloer realiseer je een ontzettend strak ogende vloer

In eerste instantie valt natuurlijk meteen het strak ogende karakter op waar de betonvloer zich door kenmerkt. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze het door de jaren heen een beetje hebben gehad met tegelvloeren die beschikken over de vervelende, gekende groeven of voegen. Door te kiezen voor een naadloze vloer hoef je hier geen rekening meer mee houden. Niet alleen kan dat comfortabel zijn wanneer je bijvoorbeeld op blote voeten in huis wil rondlopen, daarnaast zorgt het ontbreken van deze voegen er ook nog eens voor dat je kan rekenen op zeer onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Wanneer jij de hoeveelheid vereiste tijd die kruipt in het schoonmaken van je woning wenst in te perken is kiezen voor een naadloze vloer dus altijd een uitstekende keuze. 

Betonvloeren kunnen worden geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij de keuze voor een betonvloer heeft betrekking tot het feit dat deze vloeren prima geïsoleerd kunnen worden. Daarnaast is het eveneens zo dat ze uitgerust kunnen worden met vloerverwarming. Heel wat mensen vinden het zeer vervelend dat ze nog steeds te maken hebben met radiatoren die zich boven de vloer bevinden. Dat kan dus worden opgelost door het laten realiseren van één van de betonvloeren die op de markt zijn terug te vinden. De combinatie met isolatie zorgt ervoor dat er niet alleen op een duurzame manier kan worden verwarmd, daarnaast kan ook het warmteverlies tegen worden gehouden. Let wel, wanneer je de combinatie van beide zaken wenst uit te voeren moet je er rekening mee houden dat de opbouwhoogte al snel behoorlijk kan oplopen. Sta hier dus zeker bij stil.

Je zal er ongetwijfeld ontzettend lang van kunnen genieten

De kracht en bovendien ook een belangrijk deel van het financiële voordeel waar je op kan rekenen bij een betonvloer schuilt in de uitstekende kwaliteit en levensduur waarover ze beschikt. Voor menig aantal vloeren geldt jammer genoeg dat ze reeds na een vrij korte periode sporen van slijtage gaan vertonen. Dat is natuurlijk ontzettend jammer. Zo heb je toch niet zelden het gevoel dat je investering een beetje voor niets is geweest. Dit gezegd hebbende geldt dit zeker niet voor betonvloeren. Bij de keuze voor één van deze vloeren kan je dan ook altijd rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die je zowel op korte als op lange termijn zal waarderen.