Easy Web Search
Image default
Financieel

6 redenen waarom een persoonlijke lening ideaal is voor schuldconsolidatie

Belangrijkste punten

  • Met persoonlijke leningen kunt u om bijna elke reden geld lenen.

  • Ze hebben vaak betaalbare rentetarieven.

U kunt de opbrengst van de lening gebruiken voor alles wat u maar wilt

De meeste aanbieders van persoonlijke leningen bieden een enorme flexibiliteit in waar u het geleende geld voor kunt gebruiken. Ze vragen misschien niet eens wat je met de opbrengst van de lening gaat doen.

Als gevolg daarvan ben je, nadat je hebt geleend, vrij om vrijwel elke schuld af te betalen, van creditcards tot medische schuld aan andere persoonlijke leningen.

Persoonlijke leningen bieden vaak concurrerende rentetarieven

De rente op een persoonlijke lening ligt vaak ver onder de tarieven op andere veelvoorkomende soorten schulden, zoals creditcardschulden.

Als je kunt verlaag de rente op uw geleende geld, dan zou de terugbetaling in de loop van de tijd goedkoper moeten zijn omdat u de geldschieter niet zoveel geld hoeft te geven voor het voorrecht van toegang tot krediet.

Bij veel persoonlijke leningen kunt u een groot bedrag lenen

Het is vaak mogelijk om een groot bedrag te lenen bij het afsluiten van een persoonlijke lening — soms wel € 50.000 of € 100.000, afhankelijk van uw inkomen en andere financiële kwalificaties. Het kan zo zijn dat je geen grote bedragen meer kunt lenen omdat je een BKR registratie hebt, deze moet je dan eerst laten verwijderen. Dit kan op meerdere manieren zoals via de rechtbank je BKR notering laten verwijderen.

Omdat je veel kunt lenen, zou je hopelijk in staat moeten zijn om de opbrengst van je persoonlijke lening te gebruiken om de meeste of al je uitstaande schulden af te betalen. Dit vereenvoudigt het schuldconsolidatieproces, aangezien u niet hoeft te kiezen welke schulden u wilt terugbetalen met uw consolidatielening en u niet met meerdere schuldeisers achterblijft wanneer u klaar bent met het proces.

U kunt uw rentepercentage vastzetten met een persoonlijke lening

Veel kredietverstrekkers bieden u de mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijke lening met een vaste rente. Als u schuld met variabele rente herfinanciert naar een lening met vaste rente, hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat de rente stijgt en dat uw schuld duurder wordt.

U heeft volledige zekerheid over wat u doet. betaalt elke maand omdat uw maandelijkse betalingen en leningskosten nooit veranderen.

Persoonlijke leningen hebben vaste aflossingsschema’s

Wanneer u een persoonlijke lening aanvraagt, bepaalt u een vast tijdschema voor het terugbetalen van uw persoonlijke lening, zoals drie jaar of vijf jaar. Deze tijdlijn verandert niet zodra u uw leningsovereenkomst heeft ondertekend en u heeft toegezegd te gaan lenen. Ook handig als je wat geld gaat lenen voor een studie of speciale opleding, geld lenen voor collegegeld kan gemakkelijk via een persoonlijke lening door het aflossingschema.

Als gevolg hiervan weet u precies wanneer u uw schuldaflossingsplan zult voltooien en bent u vrij van alle schuld die u heeft geconsolideerd.

U brengt gewoonlijk geen activa in gevaar bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Normaal gesproken gebruikt u een ongedekte persoonlijke lening bij het consolideren van schulden. Dat betekent dat u geen activa als onderpand hoeft te gebruiken – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een lening met eigen vermogen, waarbij uw huis de lening veilig stelt.

Elk van deze voordelen onderscheidt persoonlijke leningen van andere opties voor schuldconsolidatie , zoals hypotheken of saldo overdrachten. Als u dit jaar hoopt uw schulden te consolideren, moet u een persoonlijke lening overwegen wanneer u beslist welk nieuw krediet u moet afsluiten om uw bestaande kredietverstrekkers af te betalen.

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/