Easy Web Search
Image default
Zorg

Urineverlies is niet alleen een probleem van vrouwen van middelbare leeftijd

Urineverlies is een onderwerp dat bij veel mensen gevoelig ligt. Het is niet echt iets waar op verjaardagen geanimeerd ervaringen over worden uitgewisseld. De meeste mensen houden het liever stil als ze ermee kampen. En toch is het een probleem waar meer mensen last van hebben dan u wellicht denkt. Het zijn echt niet alleen vrouwen die een verzakte baarmoeder hebben die hun plas niet meer goed kunnen ophouden. Ook a allerlei andere aandoeningen kunnen leiden tot een minder goede blaasfunctie. Het kan gaan om kanker, maar ook tal van minder ernstige aandoeningen kunnen ertoe leiden dat urineverlies voor u een probleem is. Als dat zo is dan zijn daar gelukkig wel oplossingen voor.

Hoe ontstaat ongewenst urineverlies?

Het ongewenst verliezen van urine kan door verschillende oorzaken ontstaan. Soms is het simpelweg de leeftijd. De sluitspier wordt slapper en daardoor wordt het lastiger om de plas op te houden. Vaak merkt u dat doordat u het toilet niet meer haalt zonder al wat urine te verliezen. Of u verliest urine als u moet niezen of hoesten. Iets zwaars optillen kan ook al voor een ongelukje zorgen. Als dat af en toe gebeurt is het niet zo’n probleem, maar als dit dagelijks voorkomt dan wordt het voor veel mensen wel een probleem. Ook aandoeningen aan de blaas kunnen leiden tot urineverlies. Vooral een operatie aan de blaas of de urinebuis kan voor problemen zorgen.

Niet alleen vrouwen kampen met urineverlies

Het is een hardnekkig misverstand dat alleen vrouwen kampen met urineverlies. Het probleem komt zeker ook bij mannen voor. Prostaatproblemen kunnen bijvoorbeeld leiden tot ongewenst urineverlies. Juist omdat mannen er misschien iets minder vaak last van hebben, is erover praten en openlijk incontinentiemateriaal kopen voor hen misschien nog wel moeilijker dan voor de dames. Vrouwen hebben dan vaak nog wel een goede vriendin met wie ze hun probleem kunnen bespreken, bij mannen ligt dat vaak anders. Gelukkig zijn er ook voor mannen met urineverlies goede producten op de markt om een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Gebruik het juiste incontinentiemateriaal

Als u kampt met urineverlies dan is het belangrijk om goed incontinentiemateriaal te gebruiken. Hiermee kunt u eenvoudig voorkomen dat u in een pijnlijke situatie belandt als u van huis bent of als u thuis bezoek ontvangt. TENA, het bekende merk uit Zweden, heeft tientallen producten op de markt gebracht om u te helpen een zo normaal mogelijk leven te leiden ondanks het probleem. Het gaat daarbij zowel om licht urineverlies als om gemiddelde of ernstige problemen met de blaas. U kunt kiezen uit vrijwel onzichtbare inleggers maar ook zijn er incontinentieslips, die zorgen voor optimale bescherming en die ook ontlasting incontinentie kunnen opvangen.

Praat over het urineverlies met uw huisarts

Behalve dat u voor ongewenst urineverlies geschikt incontinentiemateriaal kunt kopen, is het belangrijk om het probleem met uw huisarts te bespreken. Als u ineens ernstig urineverlies heeft dan kan dit een aanwijzing zijn voor een onderliggende aandoening waarvoor u behandeld moet worden. Maar ook kan de huisarts soms medi-catie voorschrijven die het probleem wellicht kunnen verhelpen of in ieder geval verminderen. De huisarts kan u ook doorverwijzen naar een uroloog of gynaecoloog als er een probleem speelt dat onder hun expertise valt. Blijf er in ieder geval niet mee rondlopen en onderneem actie. Des te sneller is het probleem opgelost of kunt u in ieder geval uw leven weer zo normaal als mogelijk oppakken.

Discreet incontinentiemateriaal kopen kan online

Uw urineverlies hoeft er niet voor te zorgen dat u vermomd naar een drogisterij moet om daar incontinentiemateriaal te kopen. Want dat kunt u natuurlijk gewoon online doen. Discreet en gemakkelijk kunt u alle producten van TENA online bestellen. Bij veel online winkels vindt u het complete assortiment. Laat u ook gerust informeren en adviseren als u niet precies weet welk product in uw geval het beste bij u past. De medewerkers van de klantenservice willen u graag helpen en hebben ervaring met het verstrekken van informatie over deze producten.