Easy Web Search
Image default
Marketing

SEO diensten uitbesteden bij online marketing bureau

 

Veel bedrijven besteden hun SEO liever niet uit maar proberen zelf hoger in de zoekmachines zoals Google, Bing en Youtube te komen. Natuurlijk kun je heel veel zelf leren en uitvoeren t.a.v. SEO en dat is ook altijd goed om te doen.

Maar de regie over je SEO diensten uitbesteden is een verstandige keuze. 

Zo kun je zelf veel bijdragen aan je eigen vindbaarheid en hou je de werkzaamheden van de ingehuurde specialist goed in de gaten.

Een nauwe samenwerking met een online marketing bureau waarbij je zelf veel kunt helpen en zij de regie voeren over je SEO is ideaal.

Welke SEO diensten kun je het beste uitbesteden?

Bij Pingwin vinden we eigenlijk dat de klant het beste zijn eigen content kan produceren. Vervolgens kunnen wij de regels aangeven om daar goede SEO teksten van te maken. Verder is onpage SEO ook heel goed zelf uit te voeren. 

Technische SEO is echter voor veel mensen te ingewikkeld of specialistisch. Daar komt meestal toch de kennis en expertise van een programmeur en SEO specialist bij kijken. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede sitemap en canonical URL’s. Hoe verbeter je de laadtijden van je site en hoe zorg je voor de juiste implementatie van structured data zodat je bijvoorbeeld veelgestelde vragen bij jouw zoekresultaat krijgt.

En linkbuilding dan?

Linkbuilding is ook een onderdeel van SEO waar je beter de regie aan de expert kunt overlaten. Als je linkbuilding verkeerd uitvoert loop je namelijk de kans op een negatieve ontwikkeling in de rankings. 

 

Je linkprofiel moet namelijk sterk ontwikkelen maar wel een natuurlijk karakter behouden. Dat wil zeggen de juiste verhoudingen in soorten en maten links. 

 

Dus linkjes uit Nederland en het buitenland, Follo- en no Follow links, content links, startpagina link, social media links, etc. etc.

 

Tegelijkertijd kun je zelf wel helpen bij de linkbuilding. Stel je voor, dieetcoach. Dan kun je heel goed allerlei sport blogs en foodie blogs benaderen met de vraag of je een gastblog mag schrijven met een linkje naar jouw website.

Als je die link dan optimaliseert door de tekst Dieetcoach te linken naar jouw site help je heel goed mee aan je eigen vindbaarheid.

Een integrale aanpak van SEO diensten

SEO diensten staan niet op zich. Op gebied van online marketing hangt namelijk alles met elkaar samen. dus je seo diensten moeten goed geïntegreerd worden met google Ads, conversie optimalisatie, etc. en daar komt dan weer  het voordeel van een online marketing bureau om de hoek kijken. Die kan die SEO diensten en de andere disciplines goed op elkaar afstemmen.