Easy Web Search
Image default
Zorg

Met wasbaar maandverband je vaginale gezondheid waarborgen

Maandverband; we kunnen er niet omheen, maar hebben inmiddels vastgesteld dat er diverse nadelen aan kleven. Niet op de laatste plaats is dat de negatieve invloed op je vaginale gezondheid. Het plastic dat wegwerpmaandverband bevat, zorgt voor een broeierige omgeving waar bacteriën gek op zijn. Wasbaar maandverband daarentegen bevat geen chemische stoffen en gaat jaren mee. Het wordt doorgaans vervaardigd van katoen of polyester.

Het hygiënische alternatief voor wegwerpmaandverband

Wanneer ze zich wasbaar maandverband voorstellen, reageren veel vrouwen op zijn minst licht afkeurend. Het wordt al gauw als onhygiënisch gezien, terwijl eigenlijk het tegenovergestelde een feit is. Het doet namelijk geen broeierige omgeving ontstaan en vormt zo geen voedingsbodem voor bacteriën en daaruit voortvloeiende jeuk en huidirritaties. Bij Kaatje Katoen koop je degelijk maandverband. Er wordt enkel gebruikgemaakt van duurzame materialen die vaak beschikken over een Fairtrade-, Oekotex100- of GOTS-certificering.

Pionier op het gebied van wasbare producten

Kaatje Katoen begon in 1992 met een service voor wasbare luiers, gemaakt van katoen. Toentertijd was het bedrijf een ware pionier op dit gebied. Vandaag de dag worden steeds meer mensen zich bewust van de voordelen van wasbare luiers en wasbaar maandverband. Alle producten die er worden verkocht, zijn milieuvriendelijk en onder goede arbeidsomstandigheden vervaardigd. Je koopt dus bij een aanbieder die zijn maatschappelijke verantwoording neemt. Het bedrijf onderhoudt nauwe contacten met al zijn leveranciers.

Vraag zelf een probeerpakket aan

Het kan best een stap zijn om te switchen naar wasbare luiers of wasbaar maandverband. Aan je huidige producten ben je namelijk gewend en ze geven je een gevoel van veiligheid. Wil je toch uitproberen of het iets voor je is? Bij Kaatje Katoen kun je gebruikmaken van een probeerpakket. Zo kun je het eens ervaren alvorens je de beslissing neemt. De medewerkers van het bedrijf beantwoorden bovendien graag al je vragen hieromtrent.