Easy Web Search
Image default
Financieel

Lening simulatie

Wanneer u online een persoonlijke lening wilt afsluiten krijgt u te maken met veel verschillende aanbieders. Met een simulatie wordt een situatie nagebootst. In het geval van het lenen van geld geeft het dus aan wat u rentevoet bedraag en wat de maandelijkse aflossingen zijn. De uitkomst hiervan hangt af van een aantal dingen.

 

Hoogte van het geleende bedrag

Wanneer u bij een simulatie een bedrag invult zult u zien dat wanner u deze aanpast de rentevoet meestal ook wordt aangepast. Hoe hoger het bedrag is dat u leent hoe duurder dit zal zijn, u leent immers meer geld. Gemiddeld gezien zal u per euro dat u leent wel een lagere rentepercentage betalen bij een hogere lening, dit kan een paar procent schelen.

 

Looptijd van de lening

Hoe langer de lening loopt hoe meer u zal moeten betalen voor uw lening in totaal. Wanneer u een korte lening afsluit zal u misschien een hoger bedrag betalen per maand maar u zult dit minder maanden moeten doen dan bij een langlopende lening, in totaal zult u dan in het algemeen aan het eind goedkoper uit zijn. Op de site https://www.geldlenenzonderbank.net kunt u vergelijken tussen verschillende aanbieders.

 

De huidige rentestand

De actuele rentestand varieert per periode. Zal de bank over het algemeen een hoge of lage rentevoet berekenen, dan zullen de particuliere geldschieters hier hun rentevoet op aanpassen. De rente die de bank in rekening zal brengen bij een lening hangt volledig af van de actuele financiële situatie. Inflatie, risico en winstmarges spelen hier een grote rol bij.

 

Aanbieder

Over het algemeen zijn de verschillen aanbieders tussen de aanbieders niet zo groot. Toch is het slim om verschillende aanbieders te vergelijken om zo voor de voordeligste te kiezen. Kijk hierbij ook naar aanbieders waarbij je geld kunt lenen die geen bank zijn. Kijk daarnaast naar de voorwaarden die een aanbieder van een lening stelt.