Easy Web Search
Image default
Financieel

Hypotheek voor de ondernemer

Als jij een ondernemer bent en je wilt graag een hypotheek krijgen om hiermee een huis te kopen of een gebouw voor jouw onderneming dan is dit vaak erg lastig. Het is vandaag de dag sowieso al lastig om een hypotheek te krijgen gezien de overvolle huizenmarkt waarbij de prijzen steeds hoger oplopen. Voor een ondernemer geldt natuurlijk dat het erg nadelig is om een hypotheek te krijgen doordat ondernemers vaak geen vaste inkomstenbron hebben. Toch is het wel degelijk mogelijkheid om in vastgoed te investeren als jij ondernemer bent. Het is mogelijk om tot een hypotheek voor ondernemers te komen. 

Het inschakelen van een hypotheekspecialist
Als jij een ondernemer bent is het mogelijk om een hypotheek te krijgen voor het gebouw dat jij graag wilt kopen. Het is hierbij wel belangrijk dat je een hypotheekspecialist inschakelt. Zo’n specialist kan jou helpen bij het krijgen van een hypotheek door de kennis, expertise en contacten die zo’n instantie vaak heeft. Door middel van deze drie zaken is het mogelijk om een uitstekende hypotheek te verkrijgen. Het helpt om gebruik te maken van een specialist omdat het in het leven niet altijd gaat om wie je bent maar om wie je kent.

De expertise
Het is erg belangrijk dat het eerste gesprek bij een hypotheekspecialist gewoon gratis is. Dan weet jij immers direct wat jij aan deze specialist hebt en kun je aan de slag indien het eerste gesprek jou goed bevallen is. Op deze manier voorkom je dat jij een gesprek hebt waar je voor betaalt zonder dat het iets oplevert. Op deze wijze kan je direct achterhalen wat de expertise is van de specialist. Vaak heeft deze specialist voldoende kennis om te weten naar welke informatie banken kijken, zodat zij jou kunnen helpen bij het vinden van een hypotheek. 

Meerdere banken
Wat verder belangrijk is als jij een hypotheekspecialist overweegt is dat de specialist waar jij uiteindelijk voor kiest meerdere banken heeft waar jij uit kan kiezen. Zo zijn er meerdere instanties die jou een hypotheek willen geven waardoor ze tegen elkaar uit gespeeld kunnen worden. Zo kun jij uiteindelijk terecht bij de instantie waarbij er sprake van een zo laag mogelijke rente. Doe verder vooral voldoende onderzoek naar de banken die jij overwegen om jou een hypotheek te geven. Het helpt altijd als de hypotheekverstrekker een goede en betrouwbare reputatie heeft zodat jij weet waar je aan toe bent. Op deze manier voorkom je dat je op een verkeerde manier wordt ingelicht. 

Vaststellen van inkomen
Het allerbelangrijkste bij het krijgen van een hypotheek is dat het inkomen wordt vastgesteld. Dit houdt in dat er wordt doorgegeven aan banken wat het inkomen is dat er ongeveer bij jou per jaar binnenkomt. Natuurlijk is dit voor iedere ondernemer meer onzeker dan voor iemand die in vaste loondienst werkt. Toch is het mogelijk om samen met een hypotheekspecialist tot een overeenkomst te komen waarbij er sprake is van een soort vast inkomen. Het helpt natuurlijk dat de specialist het acceptatiebeleid van de banken kent waardoor zij hun kennis hierover kunnen gebruiken om jou aan een hypotheek te helpen. 

 

FinaForte is specialist in hypotheken voor ondernemers.