Easy Web Search
Image default
Financieel

Geld lenen uitgelegd

Wil jij graag geld lenen? Naast het sparen of investeren van geld is het natuurlijk mogelijk om geld te lenen. Op deze wijze kan je snel een aankoop doen die jij voor ogen hebt. Het is natuurlijk niet altijd verstandig om geld te lenen. Denk hierbij aan het lenen van een geldbedrag om een scooter te kopen. De kans is groot dat jij de scooter snel stuk rijdt en dan moet jij alsnog een groot bedrag terugbetalen. Alleen is het soms ook verstandig om het geldbedrag gewoon terug te lenen. Dit is bijvoorbeeld het geval als jij al een lening hebt, in dat geval kan jij een lening overbruggen. 

 

Lening overbruggen

Een lening overbruggen houdt simpelweg in dat jij de lening die jij al hebt gaat proberen af te betalen door een nieuwe lening af te sluiten. Dit is een verstandige keuze om te doen als de rente bij de nieuwe lening natuurlijk lager is. Zo is het overbruggen van leningen een verstandige optie. Verder is het afsluiten van een lening tevens verstandig als jij het geld wilt gebruiken om te investeren. Daarnaast kan het natuurlijk vaak genoeg gebeuren dat jij het geld gewoon echt even nodig hebt, of wat voor redenen dan ook. 

 

Het totaalbedrag
De vraag die jij nu misschien hebt als jij geld wilt gaan lenen is: ‘hoeveel kan ik lenen’. Het eerste antwoord hierop is dat jij hier zelf verstandig over moet zijn. Leen vooral niet meer geld dan dat noodzakelijk is. Op deze wijze voorkom je dat jij jezelf in de schulden werkt, een nare situatie die je absoluut wilt voorkomen. Verder wordt het totaalbedrag dat jij mag lenen bepaald door de kredietversterker. Deze instantie zal het totaalbedrag bepalen door te kijken naar jouw financiële situatie, jouw maandelijkse inkomsten en vaste lasten. Op basis hiervan kan jij of heel veel geld of heel weinig geld lenen. Je moet kunnen aantonen dat jij in staat bent om het geld dat jij leent snel terug te betalen. 

 

Het perspectief
Het perspectief van geld lenen is dat het bovenal een wijze keuze moet zijn. Afhankelijk van de omstandigheden kan het soms een wijze en soms een domme beslissing zijn om geld te lenen. Zorg ervoor dat jij hierover eerlijk bent naar jezelf toe. Zorg er verder voor dat jouw maandelijkse inkomsten omhoog gaan zodat jij het bedrag dat jij leent terug kan betalen. 

 

Meer weten? Ga naar Findio.nl.