Easy Web Search
Image default
Financieel

Besparen op je energiekosten

Als je wilt besparen op je energiekosten is het logisch dat je denkt aan je apparaten. Een grote Amerikaanse koelkast slurpt natuurlijk meer dan een klein koelboxje. Ook een vaatwasser verbruikt meer energie dan de ouderwetse afwas met een borstel. Daarnaast zijn er talloze slimme douchekoppen te vinden die de hoeveelheid water en energie voor je omlaag brengen. Dit alles is echter dweilen met de kraan open als je last hebt van kalk.

Hoe kom je hier vanaf?

Een grote boosdoener voor je energierekening is een hoop kalk in je leidingen. Dit zorgt er namelijk voor dat je apparaten harder moeten werken dan de bedoeling is. Een koffiezetmachine of waterkoker bijvoorbeeld kan namelijk beschadigd raken door dit kalk en hetzelfde geldt voor je wasmachine of vaatwasser. Ze moeten door het kalk in het water harder werken dan normaal en verbruiken hierdoor meer stroom. Daarnaast gaan ze nog eerder kapot ook, wat de kosten ook flink op kan jagen.

Een goede manier om deze kalkaanslag tegen te gaan is door het gebruik van een waterontharder. Deze tools kun je op je waterleiding schroeven met bouten en de magnetische kracht gaat de vorming van kalk tegen. Minder kalk in je waterleiding zorgt voor minder aanslag op je apparaten en uiteindelijk een lagere energierekening. Wie wil dat nou niet?

De enige vraag is nu nog welke magnetische waterontharder je het best kunt nemen. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten te verkrijgen op de Nederlandse markt. Waterontharderlease heeft daarom meerdere vergelijkingen gemaakt waaronder de amfa 4000 waterontharder test vergeleken met de Aquamag 7000. Zowel de prijs als de magnetische kracht wordt hier vergeleken.

Wat betreft de montage zijn deze apparaten het gebruiksvriendelijkst. Er bestaan ook grotere industriëlere ontharders, maar deze zijn minder makkelijk in gebruik te nemen. Wil je een lagere energierekening? Dan kun je eenmalig investeren in een waterontharder en in theorie oneindig profiteren van goedkopere rekeningen.