Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Is investeren in bitcoin een goede keuze?

De koers van bitcoin lijkt alleen nog maar omhoog te gaan de laatste tijd. Een van de meest gestelde vragen is dan ook of bitcoin een goede keuze is. Heb je de boot gemist of is het nog steeds een goed idee om in te stappen? Laten we voorop stellen dat niemand dit zeker weet. Toch gaan we in dit artikel een poging doen die vraag te beantwoorden.

 

Is het een goed idee?

Er zijn verschillende redenen om te investeren in bitcoin. Even snel geld verdienen of geld veilig stellen voor later. Wat betreft de eerste reden is het antwoord snel duidelijk. Het is mogelijk om snel geld te verdienen met bitcoin, maar een goede reden is dit niet. De koers is namelijk erg volatiel en hierdoor kun je naast geld verdienen ook snel geld verliezen op de korte termijn.

 

Wil je je geld echter stallen voor de lange termijn? Dan betekent dit dat je het crypto nieuws gevolgd hebt en besloten hebt dat bitcoin een interessante investering is. Het is belangrijk dat je weet wat je doet voordat je ergens geld in stopt. Dat gaat op voor bitcoin, maar ook voor andere investeringen. 

 

De bitcoin verwachting voor de toekomst is onzeker. Wat wel zeker is is dat de euro en de dollar zijn vertrouwen aan het verliezen is. Door het bijgedrukte geld wordt ons spaargeld minder waard en steeds meer mensen hebben hier een probleem mee. 

 

Tijdens de zoektocht naar goede alternatieven zijn er verschillende mogelijkheden. Investeren in de aandelen markt, het kopen van vastgoed, maar ook steeds vaker bitcoin. Deze laatste is namelijk schaars, er zullen maximaal 21 miljoen van zijn. In tegenstelling tot de euro of dollar kan er dus niets van bijgemaakt worden. Bitcoin lijkt daarom ook steeds meer van de goud markt over te nemen als store of value.