Easy Web Search
Image default
Internet

Bakeliet schakelaar en bakeliet stopcontact in Retro Stijl

Bakeliet draaischakelaars zijn overblijfselen uit vroegere tijden. Maar ze zijn nu weer beschikbaar, ook als variant voor de hedendaagse inbouw. Draaischakelaars schakelen lichtschakeling weer in voor bewuste lichtschakeling – met een kleine hoorbare “klik”.

De jaren 1920 tot 1930 en De Bakeliet Schakelaar

Rond de eeuwwisseling begon elektriciteit steeds gewoner te worden in de Nederlandse woningen. Aanvankelijk vooral in de grote steden, maar uiteindelijk ook op het platteland. De eerste elektrische producten waren oppervlak en werden gemaakt van porselein. Al snel kreeg het porselein echter concurrentie van het populaire bakeliet. De bakeliet schakelaar werd ontwikkeld. In huizen gebouwd rond 1920 en 1930 vinden zowel opbouw als inbouw montage plaats. De Oude Schakelaar heeft een breed scala aan retro-schakelaars en stopcontacten, allemaal CE-gemarkeerd. Een aanbeveling van ons. 

Geschiedenis van de bouwperiode in de jaren 20 en jaren 30 voor woningen 

De periode “tussen de oorlogen” – van ongeveer 1920 tot de jaren 1930 – was getuige van de geboorte van een veelvoud aan architecturale stijlen, waarvan sommige een aantal ontwerpelementen deelden. Om tegemoet te komen aan technologische ontwikkelingen zoals centrale verwarming en sanitair binnenshuis, vingen bouwontwerpen nieuwe schoonheidsidealen op die tegelijkertijd een efficiënte vorm en functie mogelijk maakten. De nieuwheid van het dagelijkse nieuws uit verre landen die tijdens de oorlog begon, deed de wereld een beetje kleiner lijken, waardoor een waardering ontstond voor de architectuur van vreemde culturen.

De Spaanse Revival-stijl begon in de jaren 1920. Huizen werden gebouwd in een open concept met sierlijke Moorse toegangen en trapsgewijze bogen, en de pannendaken en stucwerkmuren populair in mediterrane landen vaak sierlijke gebouwen in Spaanse Revival-stijl. Andere opgenomen elementen omvatten:

Pastels en fantasievolle kleuren, gedurfde geometrische motieven en exotische oosterse versieringen verfraaiden de nieuwe geldstijl van het land. Gesneden deuropening lateien deden denken aan oude sarcofagen. Zelfs de kleinste drempels droegen soms herhalende patronen van gestileerde natuurlijke elementen, zoals varens, schelpen en golven, die het oog en de verbeelding prikkelen. Dit is de Art Deco stijl. 

Bezoek onze blog website voor meer informatie!