Easy Web Search
Image default
Internet

De betrouwbaarheid van een website controleren met inforeview

Na een lange zoektocht op internet ben je eindelijk bij die perfect uitziende schoenen gekomen. Zo’n mooie schoenen heb je nooit eerder gezien. Het maakt niet uit hoe ze lopen of hoe ze zitten, ze zijn prachtig en je moet ze gewoon hebben. Herkenbaar? Maar dan de website. De website waar je prachtige schoenen op staan is een website waar je nog nooit eerder van gehoord hebt. Hoe weet je nu of deze website wel betrouwbaar is en niet onderdeel is van oplichterij? Dat is helaas moeilijk te herkennen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het risico op oplichting te verkleinen.

Check de website op inforeview

Er zijn verschillende review sites op internet te vinden. Voorbeelden hier van zijn Trustpilot, Kiyoh en Inforeview. Bekijk of de website te vinden is op een van de websites. Lees de reacties van anderen en bekijk ze kritisch. Oplichters zijn helaas niet dom en nep recensies achterlaten kunnen zij natuurlijk ook. Alleen maar goede recensies? Dat is vaak onwaarschijnlijk. Ook alleen maar korte reacties in korte tijd (meerdere per dag en dan lange tijd niets) kan op nep recensies lijken. Dus let hier goed op.

Mail of bel de website

Tegenwoordig is het verplicht dat iedere webshop zijn contactgegevens vermeld op de website. Dus kun je ze niet vinden op de site? Ga er dan niet mee in zee. Maar ook als er wel gegevens staan vermeld moet je opletten. Neem altijd contact met de site op als je het niet vertrouwd. Reageren ze snel en in goed Nederlands? Dat is belangrijk. Probeer ook te bellen en beoordeel hier op. Dit zijn allemaal tips om de kans op oplichting te verkleinen. Maar blijf altijd alert en betaal zo nodig met credit card zodat je je geld eventueel terug kunt boeken.

https://inforeview.nl/