Easy Web Search
Image default
Internet

Tips om een burn-out te voorkomen

Met een ongekend aantal mensen die weglopen van hun baan ten gunste van een verandering van tempo. Waar mogelijk moet prioriteit geven aan je eigen welzijn altijd voorop staan ​​bij loopbaanbeslissingen, maar ongelukkig zijn in je baan is niet per se een teken dat het tijd is om verder te gaan.

Als je je rol over het algemeen leuk vindt, maar je op de rand van een burn-out voelt, zijn er een paar handige stappen die je kunt nemen voordat het voorbij het breekpunt komt. Lees verder voor advies om burn-out op het werk te voorkomen en wat te doen als zelfzorg gewoon niet genoeg is. Elke tip is een vervolg op de laatste, dus ga niet naar het einde totdat je eerst alle andere opties hebt geprobeerd. Vind hier de Douglas kortingscodes van deze maand.

#1 Neem pauzes.

Maak je zich schuldig aan lunchen aan een bureau? Je pauze inkorten om terug te gaan naar dit belangrijke project? Werk-e-mails inhalen tijdens de lunchpauze? Je weet dat je regelmatig een pauze moet nemen om te strekken (en de ogen opnieuw te focussen als je aan een scherm werkt), maar het kan gemakkelijk zijn om de eigen behoeften opzij te zetten en werk op de eerste plaats te zetten. Dit is een trefzekere manier om een ​​burn-out te veroorzaken.

Plan regelmatig pauzes in je schema en neem ze ook echt. Neem je werk niet mee in je pauze; probeer je telefoon op je bureau te laten liggen en kom terug in het hier en nu. Maak een wandeling door het gebouw. Ga onder een boom zitten. Chat met je bestie op het werk. Neem wat tijd voor jezelf.

#2 Haal de stekker uit het stopcontact.

Er is een enorme terugslag naar bedrijven die verwachten dat hun werknemers buiten werkuren bereikbaar zijn. Als het bedrijf waarvoor je werkt regelmatig e-mails stuurt of je belt als je thuis bent, is het tijd om het (metaforische) snoer door te knippen. Tenzij in jouw contract staat dat je beschikbaarheid op afroep aanbiedt, mogen thuis uren niet worden onderbroken door werk.

Log uit bij e-mails, zet jouw zakelijke telefoon uit, doe wat nodig is om aan het eind van de dag de stekker uit het werk te halen. Het lijkt misschien verleidelijk om de volgende dag een voorsprong te nemen door een paar antwoorden vanuit huis af te vuren, maar is het je mentale gezondheid echt waard?

#3 Verzorg je lichaam

Met het risico te klinken als je moeder, moet je beter voor jezelf zorgen. Maar serieus, je lichaam vertrouwt op jou om het een goede mix van vitamines, mineralen, vetten, koolhydraten te geven – de hele kreng. Toch is slecht eten vaak een natuurlijk bijproduct van stress op het werk.

Als je worstelt met hersenmist, domme fouten maakt of je gewoon niet goed voelt op je werk, overweeg dan of je je lichaam voorziet van wat het nodig heeft om te functioneren.

#4 Eet, drink en krijg genoeg slaap.

Eten is een onderdeel van de gezondheid trifecta; de andere twee blijven gehydrateerd en krijgen voldoende rust. Uitdroging is een stiekem beest. Het kan gebeuren zonder dat je het doorhebt, totdat je je begint af te vragen waarom het leven zoveel moeilijker aanvoelt dan normaal en je lippenbalsem niet meer werkt. Streef naar minimaal twee liter water per dag en je zult onmiddellijk het verschil voelen in de algehele energieniveau en alertheid.

Als je gestrest bent op je werk en je een slechte dag voelt weg van een burn-out, is de kans groot dat je ook wraakzuchtig naar bed gaat. In plaats van te proberen tijd voor jezelf te maken uit de laatste restanten van de dag, eindeloos door je social media feed te scrollen, zet je lichaam op de eerste plaats. Het verschil tussen in slaap vallen om 22.00 uur en 12.00 uur kan een aanzienlijke invloed hebben op hoe je zich de volgende dag voelt.

#5 Vraag om ondersteuning

Je neemt pauzes, eet en drinkt goed en neemt de juiste stappen om het leven minder stressvol te maken. Maar toch, je staat op de rand van een inzinking. Er komt een moment dat een werkgever verantwoordelijkheid moet nemen voor het welzijn van zijn werknemers; er zijn er tenslotte twee nodig voor de tango.

Stel een gesprek met de manager over de uitdagingen die jij op het werk ervaart niet uit. Vraag om ondersteuning op alle gebieden die bijzonder stressvol blijken te zijn, en stel eventuele veranderingen voor die het voor jou gemakkelijker maken om het werk te doen. Als de volgende in de rij niet komt met enige hulp, neem dan contact op met de HR-afdeling.

#6 Ken je grenzen

Als alles is gezegd en gedaan, moet je weten wanneer het tijd is om weg te lopen van een baan die je burn-out veroorzaakt. Je bent veel meer dan alleen een radertje in een machine, en als de werkgever dit niet ziet, erkennen zij de waarde niet. Als je hebt geprobeerd andere oorzaken van stress te verminderen, je werk om ondersteuning hebt gevraagd en het nog steeds niet aankan, is het misschien tijd om ergens anders heen te gaan.

Je kunt misschien niet veranderen hoe anderen jou behandelen, maar je kunt wel beslissen in welke situaties je jezelf plaatst. Je verdient beter.