Easy Web Search
Image default
Adverteren

Uw boeiboord vervangen met nieuw of huidig materiaal?

De meeste boeiboorden zijn van een kunststof materiaal of hout. Het is daarom van groot belang dat ze regelmatig worden voorzien van een nieuw likje verf. En het goed onderhoud wordt altijd aangeraden. Als het onderhoud een lange tijd niet wordt bijgehouden is vervanging vereist en wordt het tijd om naar een dakgroothandel te gaan. De kunststof boeiboord opties zijn in het hele land verkrijgbaar. Maar bent u ook al bekend met andere materialen voor uw boeiboorden? Er zijn opties beschikbaar waar u een stuk minder lang omkijken naar zult hebben.

Wat aluminium boeiboorden inhouden
De dakrandbekleding van platte daken of hellende daken worden boeiboorden of boeidelen genoemd. Een boeiboord houdt wind en weer tegen ter bescherming van het huis. Zo hebben de meeste huizen houten boeiboorden. Vanwege de vele weersverschillen is regelmatig onderhoud echter hoognodig. De delen dienen vervangen te worden als u ziet dat het begint te rotten. Als u er op tijd bij bent voorkomt u scheuren en uiteindelijk lekkage. U kunt ook voor een ander materiaal gaan. Heeft u bijvoorbeeld aluminium boeiboorden al overwogen. Deze optie gaat een stuk langer mee dan hout of kunststof, is zeer onderhoudsarm en behoudt zijn fraaie uitstraling. Dit alles is naar wens en op maat te realiseren. Met maatwerk boeiboorden zijn ook voorgelakte kleuren samen te stellen om aan te sluiten bij uw pand of woning.

Verschil tussen Aluminium boeiboorden en Plastisol boeiboorden
Naast aluminium boeiboorden is er ook nog de keuze uit Plastisol boeiboorden. Deze platen zijn aan één zijde voorzien van een coating. En is met zetwerk op maat samen te stellen. De staalplaten worden geleverd met een Plastisol HPS coating in diverse kleuren. Het is opgebouwd uit 7 coatingsystemen. Dit systeem bestaat uit een legering van 95% zink en 5% aluminium. En de topcoating is op basis van PVC. Er wordt steeds vaker gekozen voor Plastisol vanwege zijn enorme corrosiebescherming. Dit heeft het materiaal te danken aan metallisch gecoat staal waardoor knip en snijranden niet roesten. De levensduur kan wel oplopen tot 40 jaar en is leverbaar in zo’n 30 standaardkleuren.

Zoekt u boeiboord advies en expertise?
Om het meest geschikte boeiboord materiaal te kiezen voor uw woning of pand kunt u altijd binnen lopen bij een dakgroothandel. Het kunststof materiaal is overal in het land te verkrijgen. Echter beschikt niet ieder bedrijf over de aluminium of Plastisol opties. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om een compleet pakket aan diensten aan te vragen. Mochten uw boeiboorden vervangen moeten worden, zullen de regenpijpen ook vervangen moeten worden. Laat u dit door vakmensen uitvoeren? Dan kunnen uw boeiboorden weer jaren vooruit.

https://www.hodakdakmaterialen.nl/