Easy Web Search
Image default
Internet

De perfecte domeinnaam

Een domeinnaam registreren of kopen voor uw bedrijf, een uitgebreide gids.

Hoe u een goede domeinnaam voor uw bedrijf kunt beveiligen.

Als u nog niet bent verkocht, moet uw bedrijf een pagina op internet hebben, eerlijk gezegd zou dat moeten. Aangenomen dat je hier al van overtuigd bent, zoals iedereen om je heen, zelfs de lokale stomerij met gaten in de muur, heeft tegenwoordig een website, zo lijkt het. Nou, alle websites beginnen met een domeinnaam, en een goede krijgen, en zonder opgelicht te worden, is een must. Hier is hoe:

Begrijp eerst het verschil tussen het kopen van een domeinnaam en het kopen van webhosting. De domeinnaam is uw adres om toegang te krijgen tot uw website, u moet er hosting bij hebben, maar er valt nog veel meer te zeggen over het kopen van de domeinnaam zelf. Hosting is de daadwerkelijke ruimte waar uw website is opgeslagen en deze wordt meestal gekocht met de domeinnaam, hoewel u zeker een domeinnaam kunt kopen zonder dat u daarvoor hosting hoeft te kopen. Ik zal het hier niet hebben over hosting.

Domeinnamen, die zeer beperkt zijn omdat er maar één is van welke naam u maar wilt, suggereert dat u de naam onmiddellijk moet kopen, zelfs voordat u klaar bent om uw website te maken, u heeft de naam tenminste voor uzelf gereserveerd.

Wanneer u besluit om een ​​domeinnaam aan te schaffen voor uw bedrijfswebsite, sluit dan niet de mogelijkheid uit om meer dan één domeinnaam te beveiligen. Namen zijn tegenwoordig goedkoop te krijgen, onder de twintig dollar bij alle grote domeinregistrars voor een jaarlijkse verlenging.

Waar te beginnen:

Begin met het beveiligen van de exacte naam van uw bedrijf, bij voorkeur in.com-indeling, en doe wat u kunt om het tot een punt te brengen. Als je een pizzarestaurant bent dat Rick’s Pizza heet, moet je zeker de beschikbaarheid van RicksPizza.com controleren, dit kan gedaan worden met een WHOIS-zoekopdracht. –Whois.net is goed. Maar als iemand de eigenaar is en er $ 8000 voor vraagt, zul je waarschijnlijk niet zien hoe je de prijs moet rechtvaardigen. De domeineigenaar zal vooral veeleisend zijn als ze weten hoe hard je de naam nodig hebt, dus als je een bod doet, bedenk dan hoe je dit kunt aanpakken. Hierover straks meer. Maar als het verkrijgen van uw droomdomein geen optie is vanwege de prijs, kunt u in plaats daarvan een andere TLD proberen – de domeinextensie – zoals RicksPizza.net, RicksPizza.biz. Dotcom is echter het beste, dus het wordt aanbevolen om in plaats daarvan een woord toe te voegen aan de.com-versie, zoals-OrderRicksPizza.com, enz.

Enkele algemene tips voor het “domein bestormen” van een naam, streef het volgende na:

  • Probeer uw naam kort te houden: namen kunnen maximaal 63 tekens lang zijn, en die van u zou daar lang niet in de buurt moeten zijn.
  • Wees beschrijvend: gebruik relevante trefwoorden als het logisch is, zoals “BuyMensPants.com”, bijvoorbeeld als u een kledingmaker bent.
  • Wees catchy: als je zelfs een onzinnige naam wilt verzinnen, probeer dan een web 2.0-naamgenerator zoals: Dotomator.com. Dit werkte bijvoorbeeld voor grote webstartups Joomla en Drupal
  • Vermijd handelsmerken op uw naam, aangezien u de aansprakelijkheid niet nodig heeft.
  • Vermijd koppeltekens in de naam, tenzij ze toevallig zaken doen in Duitsland, waar ze dat liever hebben!
  • Vermijd numerieke cijfers in het domein, dit is verwarrend wanneer mensen de domeinnaam horen zeggen via de radio en aannemen dat “5-0” “FiveZero” is
  • Zorg ervoor dat het een naam is die u niet voor mensen hoeft te spellen. Flickr.com bijvoorbeeld heeft dat probleem sinds de eerste dag, gesproken op de radio, niemand weet dat het de “e” mist.
  • Overweeg spelfouten: als uw bedrijf populair genoeg is, of vooral als het een populaire spelfout in de naam heeft, registreer dan verschillende varianten van hoe uw naam kan worden gespeld. Merk op als een heel gangbaar voorbeeld dat googel.com linkt naar Google.com omdat ze het verloren verkeer herkenden dat ze anders zouden hebben ontvangen voor mensen die ‘Google’ niet kunnen spellen.

Een domeinnaam checken of deze nog vrij is doe je door op de link te klikken.

U kunt overwegen om meer dan één domein aan te schaffen om te profiteren van het doorsturen van domeinen, waarbij het ene domein naar het andere verwijst. Dus nogmaals, als je “Ricks Pizza” bent, koop dan niet alleen “RicksPizza.com”, misschien ook “OrderHotPizza.com”. Mensen kunnen dergelijke termen in een zoekmachine of zelfs rechtstreeks in de URL-balk typen, en het zou erg nuttig zijn om die specifieke namen door te sturen naar uw hoofdwebsite. Webregistrars, waar u uw naam registreert, kunnen u daar zeker bij helpen.

De allerbelangrijkste tip voor het beveiligen van een domein is om ervoor te zorgen dat de domeinnaam automatisch wordt verlengd, anders kunt u uw domein verliezen voor een openbare veiling en moet u veel betalen om uw eigen naam terug te krijgen, laat dit niet gebeuren u door uw naam vergrendeld te houden bij de registrar, en met automatische verlenging en een gezonde creditcard in ons bestand.

Meer IT nieuws bij Go-webshop
NVCCB