Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Kans op inbraak beperken

U moet altijd in gedachten houden hoe belangrijk de tijdsfactor is voor een inbreker. Hoe langer het duurt om een obstakel te overwinnen, hoe groter het risico van detectie. Daarnaast is ook het geduld van een inbreker beperkt, zodat bij het overwinnen van een groter obstakel de kans groot is dat hij het zal opgeven voordat hij dat doet.

 
Een alarmsysteem alleen is echter niet voldoende. In plaats daarvan moeten de voordeuren, deursloten en balkondeuren ook met het oog op de veiligheid worden ontworpen. Hetzelfde geldt voor de ramen, met name de ramen in de kelder en de kelderverdiepingen. Wat heeft een dure, hoogbeveiligde huisdeur voor nut als een zijdeur niet voldoende beschermd is uit kostenoverwegingen?
 
Dergelijke maatregelen zijn echter vaak niet toegestaan in gehuurde appartementen of huizen. Radioalarmsystemen bieden een alternatief. Omdat deze alleen werken met radiotransmissie, is de installatie ervan met aanzienlijk minder kosten verbonden, omdat het leggen van kabels bijna niet nodig is.
 

Voorbeelden & mogelijkheden voor het beveiligen van deuren:

  • Het kruisgrendelslot
  • Het dwarsvergrendelingsslot, ook wel gepantserde bout genoemd, biedt de gebruiker de meeste bescherming, vooral op het gebied van de toegangsdeuren.
  • Inbraakwerend beslag met kerntrekbeveiliging – aan de deur – met gepantserde nachtschoot Omdat er verschillende varianten van kruisboutsloten zijn, kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt.
  • Met hun hulp wordt de deur zowel aan de slot- als aan de scharnierzijde beschermd, een hefboomwerking is niet meer mogelijk.
  • Voor toegangsdeuren is het aan te raden om een versie te gebruiken die van binnen en buiten kan worden afgesloten. Het slot wordt ook bevestigd aan de binnenkant van de bijbehorende deur.
  • De zogenaamde slotkast strekt zich uit over de gehele breedte van de deur. Wanneer de sleutel in de sluitcilinder wordt gedraaid, worden de massieve bouten naar beide zijden uitgeschoven.

Het grendelslot

Het begrip nachtslot omvat ook een slot dat is uitgerust zonder vergrendeling, d.w.z. uitsluitend met een nachtslot. Daarom worden ze ook vaak alleen maar een nachtslot genoemd. Ze worden meestal gebruikt als extra sloten of als meubelsloten. Zolang dit type slot niet vergrendeld is, heeft het geen vergrendelingseffect. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren en worden aan de binnenkant van de deur bevestigd.