Easy Web Search
Image default
Onderwijs

Zakelijk Engels leren: wat heb je nodig?

Er zijn heel wat situaties denkbaar waarin een goede beheersing van de Engelse taal op zakelijk gebied heel goed van pas kan komen. Zeker wanneer je bij een groot internationaal bedrijf werkt of als je klanten van over de hele wereld bedient, zal je meer voor elkaar krijgen met verzorgd en zakelijk Engels. Maar wat heb je nodig om dit aan te leren? 

Oefen de gesprekken 

Wanneer je Engels moet spreken voor je werk, weet je van tevoren vaak al waar het gesprek over zal gaan. Het is dan ook niet onverstandig om deze gesprekken vooraf te oefenen. Leer bijvoorbeeld met welke vragen je naar iemands mening kan vragen. Door vaker dit soort situaties door te nemen, krijg je meer zelfvertrouwen en kom je er achter waar je meer moeite mee hebt. Tijdens een cursus business Engels is het vaak gebruikelijk om dergelijke rollenspellen te doen. Het grote voordeel hiervan is dat je achteraf ook feedback ontvangt.  

Beleefdheidsvormen 

In de Nederlandse taal kan je gemakkelijk onderscheid maken tussen gesprekken met een beleefde intentie en informele praatjes. Ze zijn simpelweg te herkennen aan het gebruik van ‘u’ of ‘jij’. In het Engels werkt dat net wat anders. Hier wordt iedereen gewoon aangesproken met ‘you’, dus je moet de beleefdheid op andere manieren laten blijken. Een manier om dat te doen is om de gebruikelijke Nederlandse directheid te vermijden. In plaats van ‘can’ of ‘will’ gebruik je bijvoorbeeld ‘could’ of ‘would’. Daarnaast is het aan te raden om het vocabulaire uit te breiden. Voor veel woorden zijn namelijk beleefdere of statigere synoniemen. 

Skills 

Het voeren van een een-op-een gesprek is een van de vele vaardigheden die je kan leren. Maar heb je weleens nagedacht over het geven van presentaties in het Engels? Wat voor structuren gebruik je dan? Welke woorden en zinnen gebruik je om je publiek te blijven boeien? Er zijn zoveel skills die wat vragen van je taalvaardigheid. Het is daarom ook belangrijk om op verschillende manieren te oefenen. Probeer eens de bedrijfsresultaten te presenteren in het Engels, of schrijf eens een sollicitatiebrief. Het allerbelangrijkste is dat je voldoende vlieguren maakt.  

Wil je juist je Nederlands verbeteren of willen je internationale collega’s de Nederlandse taal beter leren begrijpen? Dan is een Dutch course zeker een aanrader.