Easy Web Search
Image default
Onderwijs

Hoe blijft het werken in het onderwijs aantrekkelijk?

Het onderwijs is een sector die een grote rol speelt in de maatschappelijk en heel erg belangrijk is. In de sector van het onderwijs zijn heel erg veel verschillende functies die vervuld moeten worden. Denk aan functies als conciërge, schoonmaker, receptionist en vanzelfsprekend de docent en leerkracht.Het is dus een sector die heel erg veel werkgelegenheid biedt. Er zijn veel mensen nodig om al deze verschillende functies in te kunnen vullen. Echter, lukt het vullen van de functies niet op alle scholen. Veel scholen merken het probleem dat het vinden voor personeel om te werken in het onderwijs erg lastig is. 

Waarom is het werken in het onderwijs onaantrekkelijk? 

De laatste jaren is er een patroon opgetreden waaruit is gebleken dat steeds minder mensen de behoefte en passie voelen om in het onderwijs aan het werk te gaan. Om dit patroon te kunnen doorbreken en op te lossen is het belangrijk om allereerst de oorzaak van dit probleem te achterhalen. Een oorzaak zou kunnen liggen in het feit dat voor sommige mensen het werken in het onderwijs wat eentonig kan lijken. Mensen zijn bang dat iedere dag die je in het onderwijs werkt hetzelfde is. Echter, dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om het werken in het onderwijs uitdagend te laten zijn. 

Werkdruk in het onderwijs  

Een reden waarom mensen terughoudend kunnen zijn om te kiezen voor werken in het onderwijs is de angst voor een hoge werkdruk. Deze angst is niet compleet onrealistisch. Het is namelijk wel een feit dat leerkrachten in het onderwijs soms veel verschillende taken moeten uitvoeren. Lesgeven is niet de enige taak die behoort tot de werkzaamheden van een leerkracht. Er komt namelijk vaak nog veel meer bij kijken. Denk hierbij aan oudergesprekken, het houden en bijwonen van vergaderingen en het invullen van rapporten. Echter, om de werkdruk te vermijden kunnen leerkrachten werken aan het verbeteren van hun persoonlijke effectiviteit. 

Uitdaging in het onderwijs 

Een andere reden waarom mensen terughoudend kunnen zijn in het kiezen voor werken in het onderwijs is het feit dat ze denken dat er weinig uitdaging is in het werken in het onderwijs. Mensen vrezen dat iedere dag in het onderwijs hetzelfde is en dat er weinig mogelijkheid is om door te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen het onderwijs. Echter, deze stelling is verre van waar. Leerkrachten kunnen namelijk een cursus onderwijs of nascholing onderwijs volgen. Hierdoor kunnen ze nieuwe dingen leren en zichzelf blijven ontwikkelen en verbeteren.