Easy Web Search
Image default
Onderwijs

Een cultureel zelfportret, maar dan nét even anders

Een creatief zelfportret

Wij organiseren jaarlijks ontelbaar veel workshops op school, maar de workshops die we organiseren in het kader van het zelfportret voor CKV zijn altijd extra bijzonder. Wij zijn zelf natuurlijk gek op kunst en cultuur. Daarom vinden we het ontzettend leuk om te zien hoe leerlingen tijdens deze workshops bewust op zoek gaan naar hoe zij zich verhouden tot kunst en cultuur. Welke plek hebben kunst en cultuur eigenlijk op dit moment in hun leven? Die vraag beantwoorden ze op een creatieve manier. En wij hebben het geluk dat we dat mogen begeleiden!

Net even anders

Het cultureel zelfportret is sinds een aantal jaren een vast onderdeel van het vak CKV. Leerlingen maken op verschillende momenten de balans op: wie ben ik in relatie tot kunst en cultuur? Welke ontwikkeling heb ik al doorgemaakt en wat wil ik allemaal nog leren? Gebrek aan tijd en middelen maakt het voor docenten verleidelijk om de opdracht niet al te ingewikkeld te maken: het opbouwen van een dossier waarin de leerlingen schriftelijk reflecteren, voldoet immers ook aan de eisen. Maar het is nog zo veel leuker om het zelfportret zelf óók in een creatieve vorm te gieten! Daarom bieden wij workshops aan waarin we het zelfportret voor CKV nét even anders benaderen.

Animatie, etsen, handlettering, rappen

Tijdens onze workshops laten we de leerlingen hun zelfportret animeren, etsen, rappen óf mooi vormgeven met handlettering: de keuze is helemaal aan jou! Het allerleukste is natuurlijk om elke keer voor een andere vorm te kiezen. Zo is het maken van het zelfportret niet alleen een reflectieve, maar ook een creatieve activiteit. Door die twee aspecten samen te brengen, bevind je je in het hart van CKV. Want uiteindelijk zijn kunst en cultuur natuurlijk geen dingen die losstaan van wie we zijn: ze leggen de essentie bloot van wie we zijn. Het kiezen van een creatieve vorm voor het cultureel zelfportret is dé manier om leerlingen dit te laten ervaren.

https://www.kleinkunstig.nl