Easy Web Search
Image default
Media

Werkzaamheden van een verloskundige in Wateringen

Wat doet een verloskundige in Wateringen?

Hoera, twee streepjes op de zwangerschapstest. Je bent zwanger, gefeliciteerd! Nadat je dit nieuws verwerkt hebt, is het tijd om op zoek te gaan naar een verloskundige in Wateringend die jou kan begeleiden tijdens de zwangerschap. Echter kan de verloskundige ook al veel voor je betekenen voordat je zwanger bent. In dit blogartikel gaan we verder in op wat een verloskundige precies doet, zodat je daar precies van op de hoogte bent.

Van kinderwens tot geboorte

We beginnen natuurlijk met de vraag ‘wat is een verloskundige in Wateringen?’ Een verloskundige is een persoon die je begeleidt rondom zwangerschap en bevalling, maar ook wanneer je een kinderwens hebt. Een verloskundige is er dus niet alleen wanneer je zwanger of net bevallen bent, maar ook wanneer je graag zwanger zou willen raken. Wel zo prettig!

De eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting is wanneer je in gesprek gaat omdat je een kinderwens hebt, of omdat je de eerste echo hebt. De eerste echo vindt in de meeste gevallen rond de 8 weken zwangerschap plaats. TIjdens deze echo kijkt de verloskundige of de zwangerschap op de juiste plek zit en of er sprake is van een eenling of een meerling zwangerschap. Omdat het hartje van de baby met 6,5 week zwangerschap gaat kloppen, is de kans heel groot dat je het hartje van je kindje tijdens deze echo duidelijk ziet kloppen. Zo leuk!

Aantal echo’s

Tijdens de zwangerschap zie je de verloskundige ongeveer 10-12 keer. Ook tijdens de termijnecho, 13 weken echo, 20 weken echo en alle andere echo’s zie je haar weer. Echter hoeft dit niet te betekenen dat je altijd dezelfde verloskundige hebt. Bij de meeste verloskundigepraktijken zijn namelijk meerdere verloskundigen werkzaam. Uiteraard mag je de verloskundige in Wateringen altijd bellen als je een vraag hebt, bijvoorbeeld over bloedverlies of buikpijn. Een verloskundige staat altijd voor je klaar.

https://verloskundigenpraktijkotis.nl/