Easy Web Search
Image default
Kinderen

Drie redenen waarom gamen eigenlijk goed is voor kinderen

Iedere ouder kent deze situatie met hun kinderen wel, ze zitten vastgeplakt aan een bepaald scherm omdat ze aan het gamen zijn. Jullie denken natuurlijk dat ze beter hun huiswerk kunnen maken of juist lekker moeten gaan buiten spelen. Want alleen maar games spelen is helemaal niet goed voor je kind, tenminste dat denken veel ouders. Maar wist je dat er steeds meer onderzoeken worden gedaan naar dat gamen eigenlijk niet eens zo verkeerd is voor je kind. Ze leren er veel meer dan je denkt en zitten niet doelloos ergens heen te staren. Lees deze blog verder om een aantal redenen te lezen waarom gamen goed kan zijn voor je kinderen.

Leren onbewuste skills

Wist je dat kinderen juist bij onbewuste activiteiten de meeste informatie opslaan? Dat is bewezen in een bepaald onderzoek om te kijken of kinderen nieuwe vaardigheden ontwikkelde door een bepaald spel te kiezen. Bijvoorbeeld bij een spel waar ze snel moeten reageren om een bepaald monster te ontsnappen. Of dat ze bepaalde keuzes moeten maken en dat dit invloed heeft op het verhaal. Dit zijn dingen die ook in het echte leven handig zijn. Ze kunnen hierdoor goed nadenken over keuzes, en dan goed beslissen en snel reageren als dat moet.

Leren op een spelende manier

Vroeger was het al bekend dat een kind beter leert als hij of zij op een spelende manier dit kan gebeuren. Bij bepaalde games zit er juist een educatie doel bij dat het bedoeld is dat ze er iets van leren. Denk aan peuters die op een spelende manier op een Ipad aan kunnen geven wat precies een appel is en wat een peer is. Daarbij is er meestal een beloningssysteem wat meestal erg goed werkt.

Geen stress

Wat zo fijn is als kinderen kunnen gamen, is dat ze daadwerkelijk even een rustmoment kunnen pakken. Met school, naschoolse activiteiten ernaast en ook nog een sociaal leven, is het even lekker om je te kunnen afzonderen van iedereen en in je eigen wereld te stappen. Daarna kan je weer de hele wereld aan en heb je misschien zelfs je Engels verbeterd. Nou, wij vinden het ideaal.

 

http://oudersgids.nl