Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De ideale werkplek

Dat de kantoortuin zijn beste tijd heeft gehad, is al wel duidelijk. Er zijn nog steeds veel kantoortuinen, maar het is duidelijk dat het niet goed is voor zowel het welzijn als de productiviteit van medewerkers. Wat is dan wel de ideale werkplek?

Ergonomisch

Ten eerste moet de plek ergonomisch goed zijn voor de medewerker. Dit betekent vaak dat het beeldscherm wat hoger staat dan het toetsenbord of dat de tafelhoogte verstelbaar is. Er zijn ook bureaustandaarden waarop je de pc op verschillende hoogtes kunt zetten. Af en toe staand werken is namelijk ook ergonomisch gezien beter.

Schoon, persoonlijk en opgeruimd

Wat iemand fijn vindt, verschilt van persoon tot persoon. Wel is een schoon, beetje opgeruimd bureau voor de meeste mensen fijn. Het verhoogt meestal ook de productiviteit. Soms werkt dit bij met name creatieve mensen een beetje anders.

Verder vinden sommige mensen het fijn om iets persoonlijks op het bureau te hebben staan. Denk daarbij aan een plantje, een foto of bijvoorbeeld een pot met snoepjes. Ook hierin verschillen de werknemers. Wat wel geldt, is dat autonomie voor sommige mensen erg belangrijk is. Deze mensen hechten er vermoedelijk meer waarde aan, als het mogelijk is om een bureau een persoonlijk tintje te geven.

Conceptual mooi design

Ergonomie is niet alleen een graadmeter voor een goede werkplek. Ook als je een werkplek mooi vindt, draagt dit bij aan het welzijn. Het is dan wel natuurlijk van belang, dat diegene die er werkt zich er prettig moet voelen. Conceptual heeft mooie meubels die zowel zakelijk een goede uitstraling hebben als ook buitengewoon mooi zijn. Kies je voor Conceptual meubels dan heb je dus meer kans dat zowel de werkgever als de werknemer de meubels mooi vindt. Dat is natuurlijk de ideale wereld.

Eigen ruimte

Om goed te werken heb je soms eigen ruimte nodig. Die mogelijkheid moet er voldoende zijn. Soms wil een werknemer juist wat meer achtergrond en dan is bijvoorbeeld fijn als de radio aan mag. Dat is natuurlijk wel een kwestie van afstemmen, er zijn mensen die met bepaalde taken juist geen muziek kunnen gebruiken.

https://conceptualfurniture.com/