Easy Web Search
Image default
Media

Financieel onafhankelijk helpt tegen stress

Ik spreek vaak met mensen die een drukke agenda hebben en veel verplichtingen. Voor deze mensen betekent dit meestal dat ze ’s morgens op een redelijke tijd moeten opstaan, en dan de hele dag alle taken moeten afwerken. Een tweede pand als belegging in vastgoed kan je hierbij al helpen om meer tijd voor jezelf te creëren. 

Omdat ze vaak niet de tijd kunnen nemen om alles in zich op te nemen gebeurt dit meestal ’s avonds en is het niet ideaal om te slapen. Het is niet altijd gemakkelijk om zin in vakantie te hebben, omdat er van hen verwacht wordt dat ze altijd paraat staan.

Deze dingen zijn mij allemaal bekend door de tijd dat ik in loondienst was en herinneren mij er vaak aan hoe mijn stressniveau lager is als ik in vuur en vlam sta.

Tijdens mijn werk, op een plaats waar ik bijna volledig in mijn hoofd moest werken. Veel vergaderingen en documenten om aan te werken of andermans papieren te lezen en de lijst gaat maar door. Ik had vaak te maken met deadlines. Ik stond onder werkstress op een hoog niveau.

Het was een regelmatig terugkerend gebeuren dat ervoor zorgde dat ik moe was tegen de tijd dat ik thuiskwam. Het was echter niet zozeer lichamelijk, maar geestelijk. Er waren momenten dat ik ’s avonds nog bezig was met het verwerken van gedachten, wat betekende dat ik lang wakker bleef. Naarmate de tijd verstreek, werd het duidelijk dat ik me niet op mijn gemak voelde, iets wat ik vóór de toenemende werkdruk wel ervoer.

Ik herinner me dat ik tijdens de laatste vijf jaar van mijn werk soms tegen mijn vrouw zei dat ik weer wilde kunnen uitrusten en ontspannen. Zoals ik me voelde op het moment dat ik in de twintig of in de dertig was. Ik was er niet zeker van dat er een kans was om dit gevoel terug te krijgen, aangezien ik al 40 was Het bleek echter dat ik een fout had gemaakt. ….

Nadat ik gestopt was met werken, heb ik ongeveer een jaar gewacht voordat ik dat gevoel van verfrist zijn voelde. De “detox” van de intense werkdruk kostte me enkele maanden. Ik kan het niet helpen te denken dat de stress die ik ervoer op de lange termijn schadelijk voor me zou kunnen zijn.

Ik slaap elke nacht een uur langer dan toen ik nog werkte en de kwaliteit is ook beter. Overdag kan ik comfortabeler dingen doen. In het algemeen voel ik me fris en uitgerust. Het is heerlijk!

Natuurlijk heb ik af en toe een slapeloze nacht of voel ik me gestrest. Maar het structurele probleem van niet uitgerust zijn, is verdwenen. Dat kan worden beschouwd als een van de voordelen van het VUUR zijn. Overspannenheid is voor mij weg en ik heb meer balans.

Daarnaast spreek ik met mensen die, ondanks dat ze een betrouwbare baan hebben, zich in wezen uitgeput voelen. Dit zal anders zijn. Voor mij was en is FIRE een absolute uitkomst. 

Als je nog steeds werkt, ben je dan in staat om volledig uitgerust te zijn? Zo ja, heb je suggesties voor andere mensen? Zo nee, zou je FIRE zien als een manier om meer ontspannen te zijn? Kijk eens of Binck beleggen een optie voor je is om laagdrempeling te starten met indexfondsen.

https://www.financieelvrijevrouw.nl