Easy Web Search
Image default
Financieel

Salarisverhoging vragen doe je zo

Er zijn veel dingen die van pas komen tijdens het vragen voor een loonsverhoging. Dus hoe kun je het beste het thema van een salarisverhoging bij je baas opbrengen? Wellicht heb je nog nooit echt onderhandeld over je salaris en dat is een fout. Vaak zijn bedrijven voorbereid dat mensen gaan onderhandelen en is het initiële salaris dat ze aanbieden daar ook op afgesteld. Dus wil jij weten wat hoe jij het beste voorbereid een gesprek met je baas aangaat wat betreft loonsverhoging? Lees dan nu verder.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Mensen zeggen het wel vaker maar er zit dan ook echt wat achter. Als jij goed voorbereid je voortgangsgesprek in gaat met niet alleen redenen waarom ze jou een salarisverhoging moeten geven mar ook bewijs om dit te ondersteunen. Heb jij bijvoorbeeld een Excel cursus voor gevorderden gedaan? Geef dit dan aan, laat zien aan jouw baas dat je in jezelf hebt geïnvesteerd om een beter medewerker te worden voor hun. Door dit te doen zal jouw baas begrijpen hoeveel extra waarde het bedrijf heeft gekregen dankzij jouw inzet. En dan is het alleen eerlijk dat jij wat terugziet van die winsten.

Timing

Durf te vragen maar wees wel verstandig met de timing van wanneer je wat vraagt. Een goede vuistregel is om als je minder dan een jaar geleden loonsverhoging hebt gekregen dan niet te vragen. De meeste bedrijven zullen waarschijnlijk zelf kijken of je die loonsverhoging verdient of niet. Verder als je weet dat jij de laatste tijd goed werk hebt geleverd en je baas is erg tevreden met je en laat dit ook weten dan is het misschien een goed moment. Verder als het goed gaat met het bedrijf en ze de laatste tijd veel nieuwe klanten hebben gekregen dan is het ook een goed moment. Let wel op dat dit ook voor het tegenovergestelde telt. Dus ga niet voor een loonsverhoging vragen als je baas laatst nog ontevreden was met of als het bedrijf door moeilijke tijden gaat.

https://compu-academy.nl/excel-cursus-gevorderden/