Easy Web Search
Image default
Eten en drinken

5 gezondheidsvoordelen van aardappelen

Bijna niemand zwierf rond op deze planeet die de smaak van aardappelen niet kent. Of het nu gaat om bakken, koken, grillen of braden, aardappelen hebben hun wezenlijke rol in de keukens van bijna alle landen.

Ze zijn niet alleen verrukkelijk van smaak, maar ze hebben ook tal van gezondheidsvoordelen. Hun voedings- en gezondheidsvoordelen maken ze tot een waardevolle aanvulling op iemands dieet. Of je het nu hebt over vastkokende aardappelen of over zetmeelrijke aardappelen, je houdt van Drillinge

aardappelen of de andere, u zou er geen spijt van krijgen als u ze in uw eten hebt opgenomen. Laten we eens kijken wat die belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn die deze lip-smacking power packs ons kunnen bieden!

Bevat calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitamine C, vitamine B6, mangaan, magnesium, niacine, fosfor, foliumzuur en kalium, enz., Kan een middelgrote gepofte aardappel je verrassende gezondheidsvoordelen bieden. Bijvoorbeeld:

Geneest het hart

Weet je dat je hart zichzelf op het pad van genezing kan zetten als je aardappelen eet? Aardappelen bevatten in wezen geen olie. Aardappelen bevatten geen cholesterol. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kunnen de antioxidant anthocyanen een wonderbaarlijk effect hebben op de gezondheid van uw hart. Bovendien maken de aanwezigheid van vezels, kalium en vitamine C en B6 aardappelen ook goed voor je hart!

Verhoogt de gezondheid van de hersenen

U weet dit misschien nog niet, maar u doet grote voordelen voor uw cognitieve gezondheid! Het co-enzym, alfa-liponzuur, dat in de aardappelen aanwezig is, kan wonderen doen voor de algehele gezondheid van uw hersenen. Dit zuur heeft bewezen gunstig te zijn voor Alzheimerpatiënten. Het functioneren van de hersenen kan worden verbeterd door het zink-, fosfor- en B-complex dat in de aardappelen aanwezig is. Bovendien heeft vitamine B6 in de aardappelen enorme effecten op het verbeteren van de gezondheid van de hersenen!

Vermindert ontstekingen

Matig opgenomen in het dieet, kunnen aardappelen u helpen om ontstekingen in hoge mate te verminderen! Aardappelen hebben alkaliserende en ontstekingsremmende effecten die de zuurgraad helpen verminderen en maagzweren verzachten.

Verbetert de slaap

Aardappelen kunnen u helpen kalmeren en ook uw slaap verbeteren. Het vruchtvlees van aardappelen is rijk aan tryptofaan en heeft kalmerende eigenschappen die je zenuwen helpen kalmeren. Dit aminozuur is iets dat ons lichaam van nature niet kan produceren, en het moet van een externe bron worden verkregen. Dus het eten van aardappelen kan je veel helpen als je je zenuwen wilt kalmeren en je wilt helpen om gemakkelijk in slaap te vallen! Bovendien helpt het in aardappelen aanwezige kalium je ook om je spieren te ontspannen.

Bloeddrukregeling

Het is een van de meest geprezen voordelen die aardappelen u kunnen bieden! Aardappelen kunnen u helpen bij het reguleren van uw bloeddruk. Een redelijk verbruik is echter een voorwaarde.

Het resistente zetmeel in aardappelen dat niet afbreekt voordat het je dikke darm bereikt. Daar wordt het een bron van voedingsstoffen voor je darmen.

Bovendien helpt het u ook om de insulineresistentie te verminderen, wat de bloedsuikerspiegel kan verbeteren.

Het enige dat u nu hoeft te doen, is aardappelen van de hoogste kwaliteit kopen bij een gerenommeerde winkel zoals Aardappelshop en ze gezond gaan consumeren! U zult spoedig getuige zijn van een verbeterde gezondheid!