Easy Web Search
Image default
Kinderen

Racen over je zelfgemaakte racebaan

Elke jongen droomt er wel van om met zijn gloednieuw gekregen radiografisch bestuurbare auto te racen over een zelfgemaakte racebaan. Misschien heeft je kind wel een hele creatieve opa of vader die hem kunnen helpen of misschien kan hij dit al helemaal zelf. Een racebaan door crossen met zo’n gave auto is natuurlijk echt super gaaf. En dan al helemaal met een auto die op afstand te besturen is én ook nog twee accu’s heeft waardoor de speeltijd twee keer zo lang is en dat betekent extra lang plezier. Deze auto’s zijn ook te verkrijgen met grotere banden zodat hij goed over de zelfgemaakte racebaan kan rijden en dus niet zomaar omvalt.

Racebaan

Als je nou graag een racebaan voor of samen met je kind wil maken zijn er natuurlijk een aantal dingen die je nodig hebt. Je kunt denken aan houten plankjes waar je een brug mee kan maken of een soort van wipwap. Ook kan je pionnen neerzetten om hier omheen te kunnen slalommen en natuurlijk mag je zeker niet de start en de finish vergeten. Dit is extra leuk als ze met vriendjes en vriendinnetjes gaan racen met hun auto’s. Zo kunnen ze er een echte auto wedstrijd van maken.

Wat voor soort auto?

Mocht je van plan zijn om zelf een racebaan te gaan maken en ook een bestuurbare auto te geven aan je kinderen, dan is het handig om te weten wat voor auto het beste erbij past. Stel je wil een simpele baan die gewoon op straat is afgezet met pionnen, dan maakt het niet zoveel uit wat voor auto het gaat worden. Maar als je een baan hebt met allemaal planken en zand en alles erop en eraan, dan is het wel belangrijk dat de auto genoeg snelheid kan maken en dat de banden wellicht wat groter zijn. Zo heeft je kind er het meeste plezier van.