Easy Web Search
Image default
Kinderen

Hoe verbetert fietsen je benen?

Hoe verbetert fietsen je benen?

Fietsen is een uitstekende oefening voor het opbouwen en behouden van kracht in het onderlichaam. Terwijl je wegtrapt op je fiets, ontwikkel je spierkracht en uithoudingsvermogen in je benen. Je verbetert ook een reeks andere aspecten van je lichaam die nodig zijn voor betere prestaties. Fietsen kan ook helpen bij het verminderen van zadelpijn en andere pijn die verband houdt met fietsen wanneer je dagelijks fietst.

Verhoogt de beenspierkracht

Fietsen verbetert de kracht van je quadriceps, hamstrings en bilspieren. Dit komt omdat je deze spieren gebruikt om tegen de pedalen te duwen. Fietsen verhoogt ook de kracht van je onderrug en kernspieren. Dit komt omdat je bij het trappen op de fiets je rug recht moet houden. Dit zal je helpen om maximale kracht uit je benen te halen zonder ze te belasten of jezelf pijn te doen. De VO2 max van een fietser is de maatstaf voor het vermogen van het lichaam om zuurstof te gebruiken tijdens het sporten. Als fietser kan je VO2 max worden verhoogd door te trainen en door intensieve intervallen op de fiets te doen. Trainingen met hoge intensiteit zorgen ervoor dat je lichaam zich aanpast door het vermogen om zuurstof te gebruiken te vergroten. Hierdoor kun je langere tijd harder rijden voordat je vermoeid raakt en afremt.

Verbetert de been flexibiliteit

Fietsen is een low-impact oefening, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de langetermijneffecten van overbelasting. Het kan zelfs helpen de flexibiliteit in je gewrichten en spieren te verbeteren. Terwijl je fietst, worden je quadriceps en hamstrings uitgerekt terwijl ze hard werken om je op de fiets in evenwicht te houden. Deze verbeterde flexibiliteit helpt blessures te voorkomen en zorgt voor betere algehele prestaties bij het sporten of andere fysieke activiteiten zoals hardlopen of gewichtheffen. Het zal je ook helpen je dagelijkse taken beter uit te voeren. Het kan het fietsen met je enkele fietstas naar je werk of school gemakkelijker maken.

Fietsen leidt tot verhoogde gewrichtsmobiliteit

Fietsen is geweldig voor diegenen die hun gewrichtsmobiliteit willen verbeteren. De repetitieve trapbeweging werkt de spieren van je onderlichaam. Dit helpt de flexibiliteit en kracht in de heupen, dijen, kuiten en enkels te vergroten. Fietsen kan ook het bewegingsbereik in je gewrichten verbeteren door de bloedtoevoer naar hen te vergroten. Terwijl je op een fiets trapt, bewegen je gewrichten door hun volledige bewegingsbereik. Dit betekent dat je zowel meer flexibiliteit als spierkracht krijgt. Dit geldt zelfs voor kinderen die op kinderfietsen rijden. Het is beter dat ze hun gewrichtsmobiliteit nu al verbeteren.

Vermindert de impact van de knie op activiteiten van het dagelijks leven

Fietsen is een geweldige manier om je knieën en benen te verbeteren. Het kan knieblessures helpen voorkomen en kan je helpen knievervangingen te voorkomen. Het kan pijn in de knieën en onderrug helpen verminderen. De oefening helpt om de spieren rond je gewrichten te versterken. Dit maakt ze stabieler en helpt de belasting van je gewrichten te verminderen. Van fietsen is ook bekend dat het de flexibiliteit in de heupen en enkels verhoogt, wat spiervermoeidheid helpt voorkomen. De verhoogde bloedstroom veroorzaakt door fietsen kan ook helpen de zwelling en ontsteking van de onderste ledematen te verminderen en tegelijkertijd de zuurstofopname te verhogen. Het is bewezen dat dagelijks fietsen de stijfheid in de spieren rond onze gewrichten aanzienlijk kan verminderen.