Easy Web Search
Image default
Kinderen

6 ideeën voor activiteiten die het hele gezin leuk zal vinden

De afgelopen tijd hebben vast vele ouders forten van dekens gebouwd, elke centimeter van de buurt verkend, lijsten met kindvriendelijke activiteiten doorgespit en meer kleur- en leesboeken versleten dan ooit tevoren. Vast dat vele ouders zelfs hun lege wc rollen en lege keukenrollen hergebruikt hebben voor het maken van knutselwerkjes. De pandemie-gerelateerde ouder burn-out is echt.

Zit je verlegen om wat inspiratie om je gezin te vermaken en bezig te houden? Sociale afstand bewaren hoeft niet te betekenen dat je de hele dag voor de tv moet zitten. Hier zijn 6 leuke gezinsactiviteiten die je zowel in huis als buitenshuis kunt doen.

1. Picknicken kan altijd en overal

Als je als gezin de picknicks in het bos of het park mist, kun je deze zomeractiviteit in plaats daarvan gerust naar je eigen achtertuin brengen. Zelfs als het weer wat kouder wordt! Begin met het bereiden van broodjes, fruit en chips. Laad alles in een mand en breng het naar de picknickbestemming, of dat nu een deken op het gazon is of een terrastafel. Je gezin krijgt frisse lucht en een dosis vitamine D! Is het wat kouder, zorg dan voor een terrasverwarmer of lekker warme dekens.

2. Balspel

Dit zet iedereen in beweging! Je hebt vier spelers en een grote rubberen bal nodig. Teken een vierkant van 1 meter bij 1 meter op je oprit. Verdeel het in vier vierkanten – A, B, C en D – en laat in elk vierkant een speler staan. De speler in A begint met het stuiteren van de bal in zijn vak en slaat hem dan met open handen in een ander vak. Die speler moet de bal in een ander vakje slaan. Als een speler mist of de bal buiten het vlak slaat, gaat hij naar D, de spelers achter hem gaan verder, en je begint opnieuw.

3. Volg het pad naar het onbekende

Maak een pad in je achtertuin met stenen, twijgjes of ongemaaid gras. Eenvoudige patronen zijn te vinden op het internet of in boeken. Vooral kleine kinderen zullen het leuk vinden om de kronkels en bochten van je creatie te volgen.

4. Op zoek naar de schat

Papa of mama kan kleine juweeltjes en schatten in de tuin verstoppen en dan een kaart met aanwijzingen voor de kinderen tekenen (voor een antieke look laat je wat koffie in de kaart trekken om hem bruin te laten worden door de ouderdom; terwijl het papier nat is, scheur je hem langs de randen). Je kunt de kaart zelfs ergens in huis verstoppen en de kinderen hem laten vinden terwijl ze het bed opmaken of het speelgoed opruimen.

5. Als het weer te guur is

Vergeet zeker niet om ook familie activiteiten in het huis te doen. Zeer welkom op extreem koude of regenachtige dagen. Een idee is om samen te koken of te bakken. Kinderen zijn vooral dol op het maken van taartjes, koekjes en pizza omdat ze het deeg met hun vingers kunnen pletten, kneden en rollen. Als het bakken klaar is, doe een stapje terug en geniet van een lekker hapje en een verfrissend drankje.

6. Kijken naar de sterren

Om met deze leuke gezinsactiviteit te beginnen, download je een sterrenkaart van het internet. Kies dan een plek in je tuin waar je een goed zicht op de hemel hebt en ga naar buiten om te kijken hoe de nachtelijke hemel elke dag verandert. Een beetje frisse lucht voor het slapengaan is mooi meegenomen!