Easy Web Search
Image default
Relatie

Inkoop Goud Gouda biedt je een eerlijke prijs voor je goud! Verkoop het nu!

Goud verkopen – wat zegt de wetgeving?

Goud verkopen en verhandelen is zo oud als de weg naar Kralingen. In de afgelopen eeuwen werd goud gezien als een betaalmiddel. Tegenwoordig is goud verkopen en kopen zeer populair aangezien goud qua waarde vrij stabiel is en blijft. Goud blijft een goede investering, zeker in tijden van crisis.

Wij weten inmiddels dat de gehaltes aan goud vastgelegd zijn en we kennen allemaal de waarden van 8, 9, 14, 22 en 24 karaat goud. Hoe hoger het nummer, hoe hoger het gehalte aan goud. 

Het is al meer dan 600 jaar zo dat gouden voorwerpen gecontroleerd worden op de hoogte van het gehalte van goud. 

Later werden in Nederland de regels voor goud verkopen vastgelegd in de Waarborgwet.

De Waarborgwet is geldig voor verkopen van goud in een winkel maar ook voor verkopen van goud via het internet. 

Wat keurt de Waarborgwet?

Personen of bedrijven die goud verkopen moeten zorg dragen dat de producten een keurmerk hebben. Producten die minder dan 1 gram goud bevatten zijn vrijgesteld van keuring en hoeven daarom niet voorzien te worden van een keurmerk.

Wanneer wordt goud als goud gezien in Nederland?

Voor sommige landen wordt 9 karaat goud gezien als goud en mag ook als goud verkocht worden. In Nederland is dit anders. Is een artikel minder dan 14 karaat goud dan mag het niet onder de noemer “goud” verkocht worden. 

Hoe zit het met oud goud verkopen van sieraden die bestaan uit een legering zoals bijvoorbeeld doublé of verguld?

Als het artikel een laagje goud heeft van minder dan 50 micrometer dient dit artikel niet gekeurd te worden. Heeft het artikel een laagje goud van meer dan 50 micrometer dan dient het artikel wél gekeurd te worden. 

 

Kan ik goud belastingvrij verkopen?

Het is wettelijk vastgelegd dat goud verkopen mogelijk is zonder belasting te betalen als het goud meer dan een jaar in uw bezit is geweest. 

 

Goud verkopen bij Juwelier Jos

Wij kopen oud goud. U kunt uw gouden voorwerpen bij ons in de winkel langs brengen. Wij zullen deze dan beoordelen, wegen en direct het geld aan u overmaken op uw rekening. Houdt u er wel rekening mee dat wij een klein percentage aftrekken voor smeltverlies en commissie.

Wilt u liever dat wij bij u aan huis komen? Nadat u een telefonische afspraak heeft gemaakt zullen wij graag bij u langs komen. 

 

http://inkoop-goud-gouda.nl