Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Zorg voor goed onderhoud van je tuin

Zorg voor goed onderhoud van je tuin

Het voorjaar is de mooiste tijd van het jaar, de vogels zijn volop te zien en te horen, de zon lijkt de hele dag te schijnen en de lucht is prachtig blauw. Dit is allemaal typisch voor het voorjaar, maar om te genieten van deze periode van het jaar is het belangrijk dat de tuin er ook netjes bij staat. In het voorjaar zijn er namelijk ook een aantal klussen in de tuin die niet vergeten moeten worden. Benieuwd naar deze activiteiten? In dit blogartikel vertellen we je graag meer!

 

Alles begint in de bodem

Bij het plaatsen van nieuwe planten in de tuin, is het belangrijk dat de bodemstructuur in orde is. Zo kun je gemakkelijk nieuwe planten plaatsen in het seizoen. Het eerste wat je moet checken is het type ondergrond in jouw tuin, dit kan klei, zand of leem zijn. Klei en leem zijn erg dik en stevig, waardoor het soms moeilijk doordringbaar kan zijn. Als je ondergrond erg zacht is en niet samen hecht heb je waarschijnlijk te maken met zand.. Daarnaast is de pH-waarde ook belangrijk voor de bodem, bij een gezonde bodem ligt deze waarde tussen 5,5 en 7,5. Als laatste is het ook belangrijk de bodem goed te bemesten, zo krijgen de planten op deze bodem voldoende voedingsstoffen binnen.

 

Verwijder de viltlaag van je gazon

Het gazon verticuteren is een van de meest ondergewaardeerde klusjes in de tuin. Dit is het verwijderen van de viltlaag op het gazon. Deze viltlaag is ontstaan door het maaien van het gazon, de afwisselende droogte en natheid en het groeien van onkruid. Door dit vervelende laagje krijgt het gras niet meer genoeg zonlicht en kan het mogelijk niet goed meer groeien. Benieuwd hoe je het beste je gazon kan verticuteren? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van Ecostyle.

 

https://ecostyle.nl/