Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Welke sloten zijn er allemaal

Er zijn veel verschillende soorten sloten. Het hangt er dus grotendeels vanaf welk slot het beste bij jouw deur past. Zoals je je kunt voorstellen heeft een kelderdeur een heel ander slot nodig dan de voor- of achterdeur waar we het over hebben. Kortom, er komt veel op u af. Om je een idee te geven van wat de verschillende soorten sloten zijn en waar ze werken, hebben we in dit artikel de meest voorkomende sloten voor je op een rijtje gezet.

 

Hoe zit een slot in elkaar?

 

Het hangt er natuurlijk van af of je deur van hout, metaal of ander materiaal is en voor welk type slot je kiest. Misschien denk je er niet meteen aan, maar de kant van je deur, dus waar het scharnier zit, bepaalt wat voor slot jouw deur nodig heeft. Het slot bestaat onder andere uit een slotkast. In dit deel van het slot zit de sleutel opgesloten in de cilinder en kan vervolgens worden gedraaid om de deur te ontgrendelen. Dit is ook tevens het deel waar de Slotenmaker Haarlem mee aan de slag gaat wanneer je er niet inkomt. De slotenmaker Haarlem kan er dan voor kiezen het uit te boren, maar veelal kiest een slotenmaker Haarlem voor een andere manier om de deur weer te kunnen openen. 

 

Een loopslot

 

Wanneer je een deurslot kunt afsluiten met een sleutel of deurkruk, heet dat een dag- en nachtslot. Het deurslot bevat dan een dagschoot en een nachtschoot. De schoot kan met de deurkruk worden geopend en zorgt ervoor dat de deur in het kozijn gesloten blijft. De nachtschoot wordt bediend met een sleutel of een knop om de deur gemakkelijk te vergrendelen. Loopsloten zijn ideaal voor het vergrendelen van deuren, maar niet voor deuren. Zo is het fijn om de luchtstroom in de gang vanuit de woonkamer niet te voelen, maar de deur naar deze kamer kan meestal wel op slot zonder dat dit nodig is. Daarom worden loopsloten ook wel kamersloten genoemd: deze sloten zijn zeer effectief op kamerdeuren!

 

Slotenmaker Haarlem

 

Zoals je kunt zien is het hebben van een goed slot essentieel om inbraak tegen te gaan. Waar mensen namelijk vaak denken dat er ‘s nachts wordt ingebroken, is dit absoluut niet het geval! We zien namelijk dat een groot deel van de inbraken zelfs overdag plaatsvinden en binnen vaak enkele minuten worden uitgevoerd. Zorg er dus altijd voor dat jij je deur ook voor een rondje met de hond en ook voor een paar boodschappen gewoon keurig netjes op slot doet. Heb jij je deur nu op slot gedaan en heb je de sleutel binnen laten liggen, dan zit er niets anders op dat een slotenmaker te bellen. Voor een goede en betrouwbare partij, ben je bij https://slotenmakersnel.nl/slotenmaker-breda/ aan het juiste adres.