Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Ook jouw medewerkers beschermen van de hoogte? Klik hier

Heb jij wel eens een incident gehad op de werkvloer waar een medewerker uit de hoogte is gevallen? Klik hier en lees dan deze blog verder, want hier vertellen we je meer over val- en randbeveiliging. Tegenwoordig zijn er steeds meer ongelukken op de werkvloer die te maken hebben met de hoogte. De ene valt uit een kraan, omdat hij of zij niet goed aan het opletten was. Of het kan gebeuren dat de machine ineens heel raar doet en dat je geen andere keuze hebt maar springen. Gelukkig zijn er bepaalde oplossingen om dit allemaal te voorkomen. Die lezen hier terug in deze blog.

Valnet

Veel ondernemers denken dat een valnet niet veel voor de werkvloer kan betekenen, maar het kan juist iemands leven redden als het nodig is. Een valnet is iets wat je liever altijd als back-up wil hebben in de buurt als het echt gigantisch fout gaat. Bijvoorbeeld iemand zit in een hoge kraan en de kraan begint raar te doen of er is brand. Deze persoon moet wel gaan springen, maar er iets niets waar hij op kan landen. Dan kun je met meerdere medewerkers het valnet pakken, deze aanspannen en hij kan springen. Op deze manier komt hij veilig naar de grond.

Dakrandbeveiliging

Vooral in de bouw is deze beveiliging een must om te hebben. Dakrandbeveiliging is vooral als bijvoorbeeld bedrijven een dakterras hebben en niet mensen dom gaan doen en op de rand van het dak gaan balanceren. Er komt een soort net voor, waardoor mensen er niet doorheen kunnen. Dus als ze per ongeluk struikelen, dan vallen ze niet van het gebouw af maar vangt het net de mensen op. Op deze manier kan je mensen veilig het dak op laten gaan.

Veiligheidsnet

Klik hier als je vindt dat ieder bedrijf wel een veiligheidsnet in bezit moet hebben. Het verschil tussen een veiligheidsnet en een val net is dat een veiligheidsnet altijd gespannen is bij een bepaalde machine die in de hoogte werkt. Op deze manier weet de persoon die in de machine werkt, dat hij altijd een escape route heeft als het allemaal mis gaat. Want jouw veiligheid gaat voor alles.

 

https://www.profall.nl/veiligheidsnet/