Easy Web Search
Image default
Electronica en Computers

Leren in de vakantie

Je wilt wat meer leren over een bepaald vak of je hebt net dat vak niet gehaald op school. In plaats van te blijven zitten, zou je deel kunnen nemen aan een summer school. Als jij bijvoorbeeld geschiedenis niet hebt gehaald op school, ga je in de zomer vakantie naar de summer school en kan je zo hopelijk het vak alsnog halen. Dit zorg voor jaarlijks meer dan 50% minder zittenblijvers op de middelbare school.  

 

Voordelen summer school

  1. De leerling heeft kans dat als hij blijft zitten, hij binnen 1 of meer weken op zomer school te hebben gezeten, alsnog het schooljaar haalt en over kan.
  2. Er is veel meer aandacht voor een leerling dan in een klas. Er worden met kleine groepjes gewerkt.
  3. De leerling heeft meer ruimte voor het stellen van vragen.
  1. Leerlingen leren een andere kant kennen van het ‘naar school gaan’. Ze ervaren dat leren ook leuk kan zijn.
  2. Er worden activiteiten georganiseerd die leerlingen op een andere manier in hun ontwikkeling stimuleren, zoals een museumbezoek.
  3. De opgedane kennis van de leerlingen heeft geen kans weg te zakken. Hij leert zelfs soms meer dan de meeste leerlingen die in de zomer thuis zitten, dus begint hij fris en vol kennis aan het nieuwe schooljaar.

 

Zomer school in Nederland

Op veel plekken in Nederland hebben ze zomerscholen op de middelbare scholen. De meningen waren hierover verdeeld. Sommige leraren waren het er niet mee eens, het is ook hun vakantie. Maar toen bedachten ze zich dat het veel leerlingen kan helpen en 1 jaar school kan schelen. Op vele scholen zijn er geen mogelijkheid tot een voorwaardelijke overgang of een overgang met een taak. Veel scholen doen niet mee, hier zijn veel discussies over en niet iedereen is het hier mee eens. In 2013 is er een meting gedaan, hier is uit gebleken dat 85% van de leerlingen die naar de zomerschool gingen, alsnog over zijn gegaan naar de volgende klas. In 2014 en 2015 zijn de percentages redelijk gelijk gebleven. Dit betekent dat het een positief effect heeft en het op meer plekken in Nederland gedaan moet worden.

https://singaporesummerschool.org/