Easy Web Search
Image default
Onderwijs

De eindeloze mogelijkheden van een cultuurdag

Pak helemaal uit met een cultuurdag op school

 

Er zijn oneindig veel activiteiten te bedenken waarbij leerlingen in het voortgezet onderwijs hun verbeeldingskracht de vrije loop kunnen laten. Denk aan tijdloze kunstvormen als muziek, dans en theater. Maar vergeet zeker ook de hedendaagse uitlaatkleppen van creativiteit niet, zoals vloggen, augmented reality en spoken word. En wat dacht je van het maken van games of interactieve installaties? Binnen het normale lesaanbod, is daar natuurlijk lang niet altijd tijd voor. En dat is logisch. Een cultuurdag biedt de mogelijkheid om daar zo af en toe wél ruimte voor te maken. En om dan ook echt helemaal uit te pakken!

Dit doe je op een cultuurdag

Welke activiteiten onderdeel zouden moeten zijn van een cultuurdag op school, is volledig afhankelijk van de behoefte van een school. Het enige dat telt, is dat de activiteiten bij elkaar opgeteld een inspirerend (en leuk!) evenement opleveren. Natuurlijk met een breed aanbod aan workshops en voorstellingen, die passen bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het leuke aan een dag met een breed aanbod, is dat het ook nog eens tegemoetkomt aan individuele behoeften van leerlingen. Die kunnen namelijk behoorlijk uiteenlopen. Want waar de één misschien helemaal los wil met hiphopdansen of in een poetry slam, wordt de ander veel enthousiaster van met de handen werken. Of met de computer! Geen probleem, want op een dag die helemaal in het teken staat van kunstonderwijs in de breedste zin van het woord, kan en mag alles. Als de leerlingen maar creatief aan de slag zijn en positief geprikkeld worden.

 

Een cultuurdag organiseren hoeft niet moeilijk te zijn

Dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maakt het neerzetten van een cultuurdag op school natuurlijk ontzettend leuk. Maar misschien klinkt het juist daardoor ook als een hoop werk, zo’n cultuurdag organiseren. Misschien zelfs wel als een onmogelijke opgave. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Je kunt de organisatie ook helemaal of deels uit handen geven: er zijn een hele hoop professionals die gespecialiseerd zijn in kunsteducatie voor middelbare scholieren. Zij zetten hun jarenlange ervaring met veel plezier in om jouw leerlingen een onvergetelijke dag te bezorgen.

https://www.kleinkunstig.nl