Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat is een zonnescherm precies?

Zonnescherm Nijmegen is eigenlijk precies wat de naam zegt. Het is een scherm tegen de zon. Een zonnescherm is een verzamelnaam voor een terrasscherm en uitvalscherm. Deze lijken op elkaar, maar zijn toch net wat verschillend.

De verschillen in zonneschermen

Wat zijn deze verschillen nu precies? Het grootste verschil zit hem in de bevestiging. Een terrasscherm wordt namelijk ookwel een knikarmscherm genoemd. De zonnescherm heeft aan de bovenkant een doek die uitrolt en daaronder een knikarm. Deze arm schuift uit waardoor het zonnescherm de zon zal gaan tegen houden. Een uitvalscherm heeft ook een doek die uitgeschoven wordt. Het grootste verschil is dat een uitvalscherm niet gemaakt is om onder te zitten, maar enkel functioneel voor het huis dient. Als je binnen last hebt van de zon, kun je het uitvalscherm naar beneden doen om de zon te weren. Zonnescherm Nijmegen laten plaatsen? Kies een van de twee mogelijkheden!

De voordelen op een rijtje

Het plaatsen van een zonnescherm Nijmegen kan veel voordelen met zich mee brengen. Afhankelijk van wat het scherm voor u moet doen, is het erg fijn om er een te hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld in de tuin een extra schaduwplek creëren. Dit is dan ook erg fijn als u bijvoorbeeld buiten wilt kunnen eten. Hierdoor heeft u namelijk geen last van de zon, maar wel de voordelen van de buitenlucht. Daarnaast kan het zo zijn dat u veel lichtinval in de woning wilt, maar dat u niet tegen een laaghangende zon kan. Hiervoor kunt u dan ook de schermen naar beneden doen om dit gedeelte op te vangen. Wanneer de zon dan weer minder fel op het raam staat, kun u hem gemakkelijk weer omhoog doen. Een zonnescherm kan dan ook veel voordelen opbrengen!

https://www.buitinkproducts.nl/