Easy Web Search
Image default
Financieel

Btc nieuws: $ 500M in BTC tokenized voor DeFi is nog maar het begin

Met meer dan een half miljard dollar aan BTC al tokenized, Messari is van mening dat projecten die Bitcoin naar DeFi brengen als leiders van de crypto-sector omhoog komen.

 

Crypto analytics bedrijf Messari schat dat $ 500 miljoen aan Bitcoin (BTC) is tokenized op het Ethereum netwerk voor gebruik in gedecentraliseerde financiën (DeFi) protocollen.

BTC migratie naar ETH

Het laatste rapport van het bedrijf wijst er echter op dat dit cijfer slechts 0,3% van bitcoin’s $216 miljard marktkapitalisatie vertegenwoordigt, wat betekent dat er voldoende gelegenheid is voor projecten die de migratie van Bitcoin naar Ethereum vergemakkelijken, om aanzienlijke waarde te veroveren.

Volgens DeFi Pulse zijn populaire Bitcoin-tokenisatieprotocollen WrappedBTC (WBTC) en RenVM de negende en tiende grootste DeFi-projecten door vergrendelde fondsen, met respectievelijk $ 453 miljoen en $ 232,4 miljoen.

Ren heeft een explosie in gebruik gezien in de afgelopen maand, de waarde van de fondsen binnen het protocol zijn met 470% gestegen, van 40,9 miljoen dollar aan het begin van augustus.

Grote vraag naar btc in de DeFi-ruimte

WBTC heeft ook 274 miljoen dollar in kapitaal vorige maand geabsorbeerd, een stijging van de waarde voor haar vergrendelde fondsen met 157%. In augustus overschreed het aantal Bitcoins dat via WBTC wordt gettokeniseerd kort de snelheid waarmee nieuwe BTC wordt gedolven, wat de grote vraag naar Bitcoin in de DeFi-ruimte aantoont.

Messari twitterde de bevindingen van het rapport en tagde Keep Network (tBTC) naast Ren (renBTC) als grote projecten die BTC naar Ethereum brengen.

releaseKeep’s opname werd opgemerkt als onverwacht in de antwoorden van de post, omdat een code kwetsbaarheid in trustless Bitcoin Keep’s tokenization protocol tBTC werd geïdentificeerd in mei, wat resulteerde dat het project offline ging slechts twee dagen na de lancering. Echter, tBTC is van plan om een tweede versie van tBTC uittebrengen na een extra ronde van beveiligingsaudits en testen, en is bezig met de distributie van haar werk token KEEP via een stakedrop in juni.

Verschillende kleinere projecten zijn ook in de Bitcoin tokenization ruimte in de afgelopen maanden, met PieDAO’s BTC + + zwembad het aantrekken van 58 Bitcoin sinds de lancering in april.

Voor meer btc nieuws ga naar crypto Benelux

https://cryptobenelux.com/