Easy Web Search
Image default
Marketing

Hoe gaan we om met Online marketing in de tijd van corona?

 Aangezien corona ervoor zorgt dat mensen toch wat meer vanuit thuis bestellen en minder de deur uitgaan is online marketing steeds belangrijker. Je ziet dat veel bedrijven hier al op in spelen, maar nog niet iedereen!

Waarom online marketing belangrijk is?

Voor Corona was 95% van de Nederlandse bevolking al online te vinden om te oriënteren, aankopen te doen of voor amusement. Tijdens Corona merk je dat de maatregelen ervoor zorgen dat consumenten niet graag meer de deur uitgaan om een aankoop te doen. Dit komt doordat je bijvoorbeeld voor een winkel moeten wachten, omdat er maar een aantal mensen in de winkel mogen of doordat er een mondkapjes plicht is.

Kortom er wordt daardoor veel gedacht; ik bestel het wel online. Dit betekent wel dat het nog moeilijker wordt om je bedrijf online op de kaart te zetten terwijl het steeds belangrijker wordt. Heb je hier zelf geen kennis van en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Ga dan eens in gesprek met een bedrijf dat gespecialiseerd is in online marketing.    

Hoe vind je de juiste verhouding voor short term en long term marketing?

Als een online marketing bureau het heeft over long term of short term wat wordt er dan mee bedoelt?

Short term:

Met short term wordt bedoeld dat je in een korte periode resultaat kan behalen. Dit is iets wat dus direct effect heeft en daardoor is het vaak een duurdere manier van marketing. Denk hier bijvoorbeeld aan het hoger komen in google met je website. Dit kan op twee manieren. Organisch ‘long term’ en betaald ‘short term’

Long term:

Met long term wordt bedoeld dat het langer duurt voor je resultaat kan behalen. Als er wordt gesproken over long term marketing dan gaat het over zoekmachine marketing organisch. Dit is zorg dragen dat je website voldoet aan de normen van de zoekmachine om hoger te komen in de zoekresultaten. Aangezien ieder bedrijf hier wil komen is dit lastig en heeft dit tijd nodig.

Een juiste marketingmix

Door te werken aan short term marketing zorg je dat je direct al gaat verdienen aan je online marketing en door in te zetten op long term marketing denk je aan de toekomst. Als je hier een juiste verhouding in hebt; ben je niet alleen maar aan het investeren zonder dat je hiervan wat terug ziet, maar zorg je ook dat je op langere termijn flink kan gaan oogsten! Een juist verhouding is daardoor erg belangrijk!

https://allinone-media.nl/