Easy Web Search
Image default
Rechten

Boete aanvechten gratis, hoe zit dat?

Hoe zit dat precies, een boete aanvechten gratis? Als je onterecht een verkeersboete hebt ontvangen dan wil je bezwaar maken. Je vraagt je af wat er precies in het bezwaar moet komen te staan. Ook zal je je afvragen hoe de procedure verder in z’n werk gaat. Waarom kan een boete aanvechten gratis zijn? Komen er niet meer kosten bij kijken als je de boete laat aanvechten door een bedrijf? Een aantal tips voor een boete aanvechten

 

Gebruik je juiste termen bij boete aanvechten gratis

Ga je zelf je boete aanvechten dan moet je weten waar je het over hebt. Formeel gezien ga je niet in bezwaar. Je gaat namelijk in administratief beroep. Zou je wel bezwaar maken, dan zou je in bezwaar gaan bij de persoon die de boete heeft opgelegd. Dat kan de verbalisant van de politie of BOA zijn. Maar dat is hier niet het geval. In dit geval ga je in beroep bij officier. 

 

Bij een boete aanvechten gratis niet te veel woorden gebruiken

Bij een boete aanvechten gratis zie je vaak genoeg dat burgers veel te veel woorden in hun bezwaarschriften maken. Hierin gaat de officier meestal niet in mee. Ontken eerst het feit. Wat hierna volgt is de verklaring opvragen van de verbalisant en een foto van gedraging. Ook alle andere stukken die relevant zijn is slim op aan te vragen. Zo kun je denken aan een ijktabel. Heb je deze stukken in bezit beoordeel dan of de gedraging vast staat. Bedenk daarop je bezwaar. 

 

De belangrijkste tip bij een boete aanvechten

Met veel mooie woorden op papier overtuig je de officier en de rechter niet. Wat je moet doen is een getuigenverklaring opstellen, een verhaal met structuur hebben en foto’s maken van de situatie. Een van de belangrijkste tips om te onthouden bij een boete aanvechten gratis. Zorg voor een goed onderbouwd verhaal.

 

Laat je bij een boete aanvechten nooit afpoeieren

Als je kijkt naar het aantal beroepen dat een officier behandelt per jaar dan kom je gemiddeld uit op 430.000 beroepen. En jouw bezwaar is daar één van. Denk daarom niet dat jouw zaak wordt afgehandeld door een ervaren officier van justitie. Word je beroep afgewezen dan is het aan te raden om naar de kantonrechter te stappen. Ook bij de kantonrechter kan het voorkomen dat je beroep wordt afgewezen. Laat het hierbij niet zitten en pak door bij de hoogste en laatste rechter. Dit is het hof Arnhem-Leeuwarden.

 

Let bij een boete aanvechten gratis op de termijnen van afhandeling

Kijk je naar de termijnen waarin een officier de tijd krijgt om te beslissen over je bezwaar dan heeft hij of zij 16 weken de tijd. Met de mogelijkheid van 10 weken erbij. Is het zo dat de

officier deze termijnen niet haalt, dan bestaat er de mogelijkheid de boete wordt vernietigd. Het komt vaak voor dat de officier de termijnen niet haalt, dus let hier goed op bij je boete aanvechten gratis.