Easy Web Search
Image default
Eten en drinken

Lekkere en snelle zomergerechten!

2022 is een ontzettend warm jaar. De lente was warm en de zomer is heet. Met deze hitte begrijpen we dat je geen uren in de keuken wilt staan om te koken, het is immers al warm genoeg. Daarom beschrijven wij in deze blog een aantal heerlijke zomerse gerechten die niet veel tijd in de keuken vergen, eet smakelijk!

Risotto met zalm en courgette – 20 minuten

Het eerste zomerse gerecht is risotto! Dit Italiaanse gerecht is ontzettend veelzijdig, je kunt vegetarische ingrediënten toevoegen, kip of vis. In dit geval combineren we de risotto met zalm en courgette. Het makkelijke aan risotto is dat het weinig bereidingstijd vereist, je kookt de risottorijst door er steeds een scheutje bouillon aan toe te voegen. De rauwe zalm hoef je slechts op het einde samen met wat crème fraîche toe te voegen, roer alles door elkaar en je kunt het meteen serveren. Strooi als finishing touch op de borden nog wat verse dille toe als smaakversterker!

Gevulde courgette – 40 minuten

We blijven nog even hangen bij de courgette, een heerlijke zomerse groente immers! We combineren deze ditmaal met geroerbakte garnalen en Ras el Hanout. Hier vullen we de uitgeholde courgettes mee en plaatsen we deze in de oven. De bereidingstijd lijkt lang, maar dat komt omdat de oventijd van 20 minuten hierin is meegerekend. In de tussentijd kun je yoghurtsaus met verse dille alvast bereiden. Schep dit na 20 minuten over de courgettes en klaar is kees!

Gevulde avocado– 15 minuten

Dit gericht klinkt misschien een beetje vreemd, maar het principe werkt hetzelfde als een gevuld eitje! Je begint door de avocado te halveren en de pit eruit te halen. Verzamel vervolgens het uitgeschepte vruchtvlees en bewaar de avocadoschillen. Meng het vruchtvlees vervolgens met een fijngesnipperd sjalotje, gerookte zalmreepjes, couscous, basilicum en verse dille. Schep dit mengsel daarna in de avocadoschillen en de gevulde avocado’s zijn klaar om te eten!

Gerelateerde artikelen

Afvallen, aankomen of op gewicht blijven

Je kunt terecht bij deze unieke vergaderlocaties Woerden

Lekkere en goedverzorgde BBQ