Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Op deze manier spaar jij lesgeld voor het behalen van je rijbewijs

Tegenwoordig kun je in Nederland bijna niet meer zonder rijbewijs. De gemiddelde leerling heeft 35 tot 45 lessen nodig, voordat hij of zij zelfstandig de weg op mag. Wanneer je dit aantal lessen zou vermenigvuldigen met het tarief, kom je vaak uit op meer dan €2.000 en dan ben je er nog niet. Het praktijkexamen, de tussentijdse toets en het theorie-examen kosten bij elkaar namelijk ook nog zo’n €600. Nu zul je bij die ene rijschool Etten-Leur misschien wat minder betalen, dan die in Roosendaal, maar kosten besparen kun je altijd. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Eerst de theorie

Voordat je begint met het rijlessen is het aan te bevelen om ervoor te zorgen dat je je theorie op zak hebt. Je kunt namelijk ook pas op praktijkexamen als je het theoriecertificaat hebt. Ook kun je de kennis die je leert uit het theorieboek toepassen tijdens je praktijklessen. Hierdoor ga je met kennis de weg op, waardoor je de praktijk sneller zult begrijpen en beter kunt toepassen. We raden je aan om ook tijdens je praktijk de theorie te blijven herhalen met rijschool Etten-Leur. Wat we afraden is om een eendaagse cursus te doen, omdat de theorie hierdoor niet tot bijna niet blijft hangen.

Proefles

Ook een proefles is iets waardoor jij uiteindelijk geld kan besparen op rijbewijs. Door deze proefles krijgt de rijschool inzicht in jouw vaardigheden, waardoor er een plan gemaakt kan worden voor hoeveel rijlessen je nodig hebt. Hierdoor gooi je niet onnodig geld weg en weet je precies wat je uitgaven gaan zijn op het gebied van rijlessen.

Lestijd

De meeste rijlessen duren één uur. Dat is natuurlijk erg kort, als je weet dat je thuis nog opgehaald moet worden en mensen thuis moet afzetten. Plan met rijschool Etten-Leur daarom een dubbele les in. Het namelijk zo, dat je het eerste kwartier tot halfuur in het ritme van autorijden moet komen. Door een dubbele les in te plannen boek je sneller progressie.

https://www.rijschoolviabreda.nl/rijschool-etten-leur