Easy Web Search
Image default
Toerisme

Wandelen in de Ardennen

Wandelen in de Belgische Ardennen, iets wat de meeste Nederlanders wel eens hebben gedaan of zelfs elk jaar doen! Het is de perfecte plek voor de stadsmensen onder ons die op zoek zijn naar een rustige en groene omgeving niet al te ver van huis.

Ontspannen

De meeste mensen gaan naar de Ardennen voor ontspanning en de prachtige natuur. Zo zijn er enorm veel verschillende wandel en fietsroutes te vinden, variërend van de actieve gezinswandeling tot de ultieme langeafstandstocht.

Wandelroutes

Een van de meest bekende wandelroute van de Ardennen is de Ninglispo wandeling, een avontuurlijke klauter tocht door het groene heuvelland van Aywaille. Het is een route van bijna 15 kilometer en daalt af naar de Chefna beek. In het oosten van de Ardennen ligt de Hoëgne rivier, ook hier kun je prachtig wandelen langs de mooie watervallen en de rotsen. In het begin is deze route nog relaxed maar daarna kan hij al vrij snel pittiger worden. Bezoek de Ardennen buiten de schoolvakanties wanneer je een rustige wandeling wilt maken. Naast deze 2 wandelroutes heb je ook nog de laddertjeswandeling in Rochehaut. De naam zegt het al, je moet over gebruik maken van ladders om over de steile rotsen te komen.

Activiteiten Ardennen

In de Ardennen is natuurlijk meer te beleven dan alleen het wandelen door de groene oase, er zijn ook andere leuke en avontuurlijke activiteiten in de Ardennen! Zo kun je onder andere mountainbiken in de bossen, kajakken of kanoën in de rivier of zelfs rotsklimmen. Voor de minder avontuurlijke bezoeker kun je uiteraard ook gewoon zwemmen bij de ingerichte openlucht zwemplaatsen. Activiteiten Ardennen? Er is genoeg keus!

https://indardennen.be/activiteiten/