Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Buiten een sollicitatiegesprek is een competentietest ook heel handig

Je bent eindelijk klaar met je opleiding en hebt geen ambitie meer om door te studeren. Heel begrijpelijk, want na die jaren in de schoolbanken hebben gezeten ben je er ook wel eens aan toe om je kennis te gebruiken in de realiteit. Een fulltime baan of een 32 uur baan is daarom niet verkeerd om een keer wat meer geld binnen te krijgen elke maand, zodat je nu ook echt eens kan beginnen met sparen. Maar het moment dat je een baan wilt gaan zoeken, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat een sollicitatiegesprek een ontzettend belangrijk onderdeel is van het feit of je aangenomen wordt of niet. Toch is er de laatste jaren ook een trend dat er buiten een sollicitatiegesprek ook een competentietest wordt afgenomen. Dit is een grote enquête, waarbij er worden gekeken naar je kunnen en naar je persoonlijkheden hoe jij bent als mens. Dit valt te concluderen uit de antwoorden die jij geeft op deze enquête en kan je mogelijke werkgever een idee geven hoe jij bent als persoon. Iedereen kan namelijk wel zeggen dat hij of zij op een bepaalde manier werkt of is, maar pas met zo’n competentietest weet je echt of dit zo is.

Competentietest handig van een bedrijf van klein tot groot

Het voordeel van deze competentietest is ook nog dat het niet zo is dat dit alleen maar is weggelegd voor de grootste bedrijven in de wereld. Je kan namelijk als organisatie een pakket afnemen zo groot of zo klein als je zelf wil. Hierdoor is er altijd een goede optie voor jou en kan jij als bedrijf zijnde meer inzicht krijgen in een keuze.

Hoe werkt zo’n competentietest

Hoe je de competentietest inzet kan je zelf helemaal beslissen en hier is volledige vrijheid over. Wel is het zo dat de meeste bedrijven al tijdens het sollicitatieproces (online) de test laten doorlopen. Hierdoor krijg je en de sollicitatie binnen, maar ook meteen de resultaten en kan je veel beter beslissen om iemand uit te nodigen voor een gesprek of niet.

https://www.testgroup.nl/competentietest/