Easy Web Search
Image default
Toerisme

Slapen op Texel

Heerlijk een weekend, paar dagen of zelfs een paar weken uitwaaien en slapen op Texel. Afhankelijk van wanneer u dit prachtige eiland bezoekt, kunt u pootje baden in de Wadden- of Noordzee op het strand, of eindeloze wandelingen maken door de duinen. Het eiland is ook erg mooi vanaf de fiets. In de vele leuke dorpjes bevinden genoeg accommodaties om uw slaapplek van te maken. Zo vindt u overal op het eiland vindt u prachtige (bed & breakfast) hotels om na een lange mooie dag heerlijk te slapen op Texel.

Waar slapen op Texel?

Feitelijk kunt u natuurlijk overal wel slapen op Texel. De een houdt van kamperen en verkiest een tent boven een hotel, en de ander heeft juist precies het tegenovergestelde. Wat u ook kiest, u heeft alles binnen handbereik. Het openbaar vervoer is gemakkelijk te bereiken, het strand is altijd op steenworp afstand en hetzelfde geldt voor de duinen en het strand. Kiest u voor een accommodatie als een B&B of hotel? Dan kunt u er tevens gebruik maken van de faciliteiten die zij bieden. Denk aan comfortabele bedden, ontbijt en fietsverhuur.

 

Midden in de ongerepte natuur

Een vakantie op Texel is een prachtige ervaring. Even weg van het stedelijke en terug naar de ongerepte natuur. Leuk voor natuurliefhebbers, maar eigenlijk gewoon voor iedereen. Texel bestaat voor meer dan de helft uit een een beschermd natuurgebied. Het hele eiland telt maar liefst 40 verschillende natuurgebieden en meer dan 400 verschillende diersoorten wonen op Texel. En natuurlijk mag ook het strand niet ontbreken van maar liefst 30 kilometer lang.

 

5 bezienswaardigheden op Texel

  • Juttersmuseum: strandvondsten van meer dan 80 jaar
  • Vuurtoren: fantastisch uitzicht over de Noordzee en het eiland. U kunt zelfs Vlieland zien liggen
  • Strand: kom zwemmen, vliegeren, kitesurfen of geniet van rust en ruimte
  • Ga het Wad op: stap aan boord van een garnalenkotter.
  • Bierproeverij: ontdek de Texelse speciaalbieren.

 

Boek uw vakantie en kom ook slapen op Texel

Wilt u ook dit Noord Hollandse Waddeneiland op en top beleven? Boek uw vakantie dan bij uw gekozen accommodatie. Na een heerlijke actieve dag is het tijd om weer op te laden. En slapen op Texel is ook daar erg geschikt voor, dankzij die ongerepte natuur en de belevenissen die u overdag heeft opgedaan. Tot snel op Texel!

https://www.loodsmans-texel.nl/over-texel/