Easy Web Search
Image default
Internet

Waarom is een videoprocessor nodig voor een kleuren led boarding?

De videoprocessor is een onmisbaar stuk electronica om uw led boarding optimaal te benutten. Hieronder zullen we beschrijven wat de functie ervan is en wat u allemaal kan met een videoprocessor.

Zoomen naar schermformaat

Een videowall geeft het beeld weer in losse pixels. Het beeld is pixel voor pixel opgebouwd. Dit houdt in dat het beeld eigenlijk alleen een beeld aan kan dat dezelfde afmetingen heeft qua pixels. Met een standaard aansturing als een zendkaart kan men dit instellen maar dit is niet altijd ideaal omdat men soms hun eigen software wil kunnen gebruiken en vertonen op de videowall.

De led-videoprocessor kan naar iedere maat schalen, en de beeldscherm output van de desktop schalen naar het volledige scherm van de led boarding. Door de resolutie te vergroten of verkleinen is het mogelijk een compleet beeld met afbeeldingen te tonen op het scherm. Daarnaast zijn er videoprocessoren waar men dus meerdere zendkaarten fin kan stoppen zodat een extreem groot scherm kan worden aangestuurd. Dit is nodig als de maximale resolutie van een zend kaart niet voldoende is om de hele led boarding aan te sturen. Het gaat hier dan om hele grote schermen of het gaat hier om videowalls met een hele kleine resolutie.

Conversie van de resolutiespecificaties

Het bronsignaal van de afbeelding verschaft doorgaans een bepaalde resolutie met vaste specificaties (Referentie VESA, ITU, SMPTE en andere standaards). De kleuren led boarding is een modulair gesplitst display, zodat het bijna elke resolutiewaarde kan hebben. De videoprocessor converteert de resolutie van het bronsignaal naar de gewenste resolutie voor de betreffende videowall.

Signaalconversie en -wisseling

Apparatuur voor videoverwerking kunnen verschillende soorten signaal verwerken. Een videoprocessor kan ook, als er meerdere soorten signalen binnenkomen, een variëteit aan signalen managen en snel en flexibel wisselen tussen de verschillende soorten signalen van verschillende bronnen. Zo kan er een live verbinding worden opgezet door een camera te koppelen of een laptop om een VGA of HDMI signaal over te brengen. Door de input knoppen aan de voorkant kan met 1 druk op de knop de content op de videowall gewisseld worden.

Splitsen van een groot scherm

De pixelgrootte van een kleuren videowall wordt al kleiner en kleiner en de dimensies van het led scherm groter. Hierdoor wordt de fysieke schermresolutie van een led-scherm enorm groot. Een led videoprocessor is in staat zeer kosteneffectief door het opsplitsen en weer samenvoegen van beelden een zeer groot scherm met een hoge resolutie aan te sturen. Met name na de introductie van de HD led schermen is dit een zeer waardevolle eigenschap.

Verwerken van meerdere beelden 

Een videoprocessor is in staat om meerdere input bronnen naast elkaar op het led scherm weer te geven. Het scherm is in vlakken op te delen waardoor je dus een soort PIP kan krijgen.

https://www.leddisplayexpert.nl/led-scherm-producten/led-reclameborden/