Easy Web Search
Image default
Financieel

Uw woning verduurzamen met financieel voordeel?

De woning verduurzamen hoeft niet alleen goed te zijn voor het klimaat, het is ook goed voor de portemonnee. Omdat de overheid ons graag van het aardgas af krijgt en stimuleert minder energie te verbruiken zijn er allerlei regelingen beschikbaar. In een aantal gevallen zoals bij zonnepanelen is er al een terugverdientijd tussen de 6 en 7 jaar. Nu met de ISDE subsidie ontstaan er ook voor andere duurzame installaties mooie kansen.

Lang was het verduurzamen van eigen woning vooral voor het comfort en gemak. Een echte terugverdientijd zat er niet op de meeste isolatiemaatregelen, warmtepompen en zonneboilers. Maar met de druk meer aan het klimaat te doen is de rijksoverheid toch gekomen met een aantal subsidieregelingen die ons een tweede keer doen kijken. Zijn er een aantal installaties die ondertussen interessant zijn om te plaatsen? De subsidie warmtepomp lijkt in een aantal gevallen wel het verschil te maken. Vooral de hybride warmtepomp die werkt met de cv-ketel zorgt voor grote besparing op het gasverbruik. Een terugverdientijd van korter dan 10 jaar ligt binnen handbereik. Wanneer u meer dan 1.500 kuub gas per jaar verbruikt, dan lijkt dit type installatie een interessant investering om te bekijken.

Met de stijging van de gasbelasting is ook de zonneboiler een interessante kandidaat. Wanneer u wilt besparen op uw warmwatergebruik, dan is dit apparaat de moeite waard om te bekijken. De zonneboiler subsidie komt gemiddeld neer op 1.000 euro, wat een voordeel van meer dan 20 procent op de aankoopprijs geeft. Dit is een interessant voordeel. Ook de zonneboiler lijkt binnen 10 jaar terug te verdienen.